European Media Partner

Lekker nazomeren

De komende periode nog even lekker genieten van een kleine vakantie in eigen land? Dat kan. Goeree-Overflakkee - omringd door de Noordzee, de Grevelingen en het Haringvliet - ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een korte trip.  

Uitwaaien langs de kust 

Goeree-Overflakkee is vorig jaar - samen met Westvoorne, Schouwen-Duiveland en Veere - uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Als je ergens vogels kunt spotten, is het hier. De natuur heeft hier nog vrij spel. 


Hollandse luchten, uitgestrekte polders en 25 kilometer zandstrand. Genieten van de duinen, brede stranden, Noordzee en de Grevelingen bij Ouddorp en de Brouwersdam. Of de leuke strandjes aan het Haringvliet. Het eiland heeft maar liefst 20 verschillende strandopgangen. Een mooie plek om uit te waaien tijdens een strandwandeling en de fraaie zonsondergang in zee te bewonderen. De hippe strandpaviljoens zijn doorgaans het hele jaar open.  Jezelf sportief uitdagen 

Er is ook veel ruimte om jezelf sportief uit te dagen. Zowel op het land als op het water. De aanleg van de Brouwersdam leverde een unieke watersportlocatie op. Op en rondom het eiland kun je zeilen, windsurfen, strandzeilen, golfsurfen, suppen en foil surfen. Het eiland heeft twaalf jachthavens en prachtige plekken om aan te meren.


Liever vaste grond onder de voeten? Golfbaan Catharinenburg is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van golfend Nederland. Een prachtige baan om te spelen of een cursus te volgen. 


Liever lekker op de pedalen? Behalve een groot aantal fietsroutes heeft het eiland ook een fraaie mountainbikeroute. Deze is onlangs helemaal vernieuwd en geschikt voor de beginnende en gemiddelde mountainbiker.Even helemaal niets

Maar ook om even helemaal niets te doen, leent het eiland zich uitstekend. Bijvoorbeeld met een dagje sauna of gewoon lekker uitslapen en in de watten worden gelegd in de vele B&B’s of luxe huisjes die het eiland rijk is.


Goeree-Overflakkee is heerlijk rustig in het najaar en nodigt uit om lekker te fietsen en te wandelen. De natuur maakt zich klaar voor de herfst. De flamingo’s - die op het eiland overwinteren - laten zich vanaf half oktober zien op het Grevelingenmeer bij Battenoord.


Het eiland biedt voor ieder wat wils; met haar rijke historie, leuke straatjes, winkels, gezellige koffietentjes, lunchrooms en restaurantjes. Ook heeft het eiland zijn eigen biermerk: Solaes. Dit betekent zoiets als ‘troost’. Leuk om eens te gaan proberen in het Proeflokaal in Sommelsdijk

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles