European Media Partner

Legal tech: van praten naar gebruiken

Legal tech is een hot topic bij het koffiezetapparaat van bedrijfsjuristen. Waar vele juristen nu uren repetitief handmatig werk uitvoeren kan software bepaalde processen automatiseren, dit wordt ook wel legal tech genoemd. En zorgt voor een grote verandering binnen de advocatuur. De advocatuur zelf is zich al bewust van de vele voordelen hiervan, maar door de angst voor het onbekende blijft implementatie uit. Een echte verandering en implementatie moet extern komen. Dit houdt in dat klanten advocaten moeten aanzetten tot gebruik.

Veel juristen staan er niet om bekend voorop te lopen met het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen. Zij worden al jaren op dezelfde manier opgeleid en staan dan ook niet te springen om legal tech te implementeren. Een externe stimulans van klanten zal dan ook nodig zijn. Marije van Akkerveeken, CEO van the ROOM, beaamt dit. “Klanten zullen veeleisender worden en innovatie zal dan ook door hen worden geleid. En COVID-19 heeft voor een versnelling gezorgd. Waar een virtuele dataroom bij de introductie als doodeng werd beschouwd door juristen weten zij nu niet beter. En is de virtuele dataroom een commodity geworden. 


De voordelen van legal tech worden al door velen erkend, aldus Van Akkerveeken. “Het inzetten van software om bepaalde processen te automatiseren wordt in de praktijk steeds vaker doorgevoerd. En dat is leuk om te zien. Zo worden er projecten uitgevoerd zoals een boekenonderzoek, waar voorheen tien junior advocaten het werk deden, veelal repetitief werk, doet software dit nu. De toegevoegde waarde hiervan, naast tijdswinst en kostenreductie, is dat junior advocaten veel inhoudelijker werk kunnen doen, in plaats van steeds maar weer dezelfde repetitieve handelingen uit te moeten voeren.” 


Legal tech staat niet bij veel bedrijven bovenaan de lijst om in te investeren. Van Akkerveeken: “Er zijn een aantal bedrijven die dit reeds hebben gedaan, maar zij hebben toch de vingers gebrand. Zo zijn er legal tech oplossingen die het schaap met vijf poten aanbieden en aan de andere kant zijn er bedrijven die de software hebben, maar niet weten welk probleem het moet oplossen. Het aanschaffen van legal tech oplossingen is één ding, vervolgens moeten mens en de software worden getraind. En daar is het piramidemodel van de advocatuur niet op ingericht. Het kost veel tijd om software te kiezen die het beste past bij het proces dat geautomatiseerd moet worden en die tijd is er in veel gevallen niet. Iedereen voelt aan zijn water dat er waarde wordt toegevoegd door legal tech, maar het bewijs hiervoor is niet aantoonbaar. En de toegevoegde waarde kan per afdeling verschillen.”


De toegevoegde waarde van legal tech is evident, aldus Van Akkerveeken.  “Je ziet steeds vaker bij projecten dat legal tech doordringt. Juristen willen niets anders dan het omarmen, maar hebben moeite om budget vrij te krijgen. Daarom is het goed om projectmatig te starten en dan naar een definitieve situatie toe te werken. Toch verwacht ik dat de voordelen van legal tech oplossingen steeds duidelijker zullen worden naarmate legal tech een volwassen karakter krijgt.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles