European Media Partner

Langer productief inzetbaar bij onregelmatig werk

“Te veel management aandacht gaat nog uit naar mensen die ziek zijn of niet functioneren. Uiteraard hoort er empathie te zijn voor de zieken en degene die niet meer kunnen werken, maar daarmee doe je de overige 90% van de werkenden, die wel de strategische doelstellingen halen, eigenlijk te kort. Voor management aandacht voor deze groep ontbreekt dan de tijd.”

Aan het woord is Hans Spanjers, directeur bij het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum. De medewerkers die onregelmatig en in ploegendiensten werken bevinden zich onder andere in de proces industrie, de politie, brandweer, openbaar vervoer en in de zorg. “Het zijn ruim 1,4 miljoen mensen die op onregelmatige tijden werken en die groep is alleen maar aan het groeien. De verwachting is dat deze groep tot 1,7 miljoen Nederlanders doorgroeit,” benadrukt Spanjers.


De aanpak om deze groep te begeleiden om het op een vitale en gezonde wijze langer vol te houden is simpel. “Er bestaan drie facetten waar je je binnen de werkenden in de onregelmatige werkdiensten op moet focussen. Dat is kijken naar de roosters van de ploegendiensten, het gedrag en de leefstijl onder de loep nemen zoals voldoende slaap, juiste voeding, goede werk/privé balans en genoeg beweging. En de werkomstandigheden, die hoor je zo optimaal mogelijk aan te passen aan deze groep.” De werkwijze die je daar volgens Spanjers het beste voor kan inzetten is nudging, een gedrag-marketing methode om met 'een klein duwtje in de rug' bepaald gedrag te bevorderen. “Ik geloof niet in mensen overtuigen of ze ergens toe dwingen, daarvan is bewezen dat het bij leefstijl aspecten niet werkt. Er is bewustwording nodig, dat is de afgelopen jaren de grootste eye-opener voor mij geweest. Je geeft een klein duwtje de goede richting in door praktische tips met herkenbare voorbeelden te delen. Dan zal je gedragsverandering teweegbrengen. Dat bereik je dus alleen door op een creatieve manier de vooroordelen die bij veel medewerkers leven te doorbreken. Dit doen we via ludieke acties met een heldere communicatie met als resultaat dat veel werknemers vrijwillig deelnemen aan de programma’s.” 


De verschillende praktische tips die Spanjers deelt met de doelgroep zijn volgens hem van onschatbare waarde en elke medewerker met een onregelmatige werkdienst zou hiervan op de hoogte moeten zijn om het werken zo beter en langer vol te houden. Zo is het voor mensen die nachtdiensten draaien key om fit te blijven. “De juiste voeding in een nachtdienst is een belangrijke factor. Met name in de nachtdienst hoor je veel meer eiwitten te eten in plaats van zware koolhydraten. Eiwitten houden je alert en geconcentreerd. En voor je aan een nachtdienst begint is een powernap van een half uur absoluut onmisbaar gebleken. Zo hou je het werk de uren erna beter vol en heb je nog steeds een goed reactievermogen. Dat is trouwens ook belangrijk voor je eigen veiligheid, de terugweg naar huis na zo een dienst blijkt namelijk ook erg gevaarlijk.”

Delen

Journalist

Sylvana Terlage

Related articles