European Media Partner

Knox beveiliging als een fort

Bent u voorbereid op mei 2018? Het maakt niet uit of u ondernemer van een megabedrijf bent of een ZZP’er. Vanaf die datum bent u namelijk wettelijk aansprakelijk voor de uitvoering van de privacywetgeving én de dataveiligheid van uw onderneming.

Zo bent u voorbereid op mei 2018 en behoudt u de regie op de databeveiliging 24/7, op locatie en overal ter wereld.

De Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wordt dan vervangen door de Europese wet General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands vertaald als de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Het digitale informatieverkeer heeft zich gaandeweg verplaatst van desktopcomputers naar smartphones. Dat werkt handiger, sneller maar vergroot ook de risico’s. Want via de smartphones worden talloze data van uw bedrijf, maar ook van uw klanten getransporteerd. Denk maar aan wachtwoorden, vertrouwelijke bedrijfsgegevens en klantendata.

In de afgelopen tijd werd er steeds meer gewaarschuwd om de computerbeveiliging op peil te houden, maar hoe zit dat met uw smartphone? En die van uw collega’s, uw personeel? 

Was de beveiliging van digitale devices voorheen de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling, vanaf mei 2018 is de CEO zelf aansprakelijk. 

Samsung weet dat ondernemers ’altijd en overal’ Mobile willen zijn. De wereld is de werkomgeving geworden en de techniek blijft zich ontwikkelen. Dat geldt zeker voor Samsung en daarom is Samsung absoluut voorbereid voor mei 2018 én de toekomst. 


Samsung Knox, het digitale slot

In deze tijd is beveiliging van alle digitale devices onontbeerlijk. Beveiliging, waarbij u de keuze heeft uit verschillende opties die bij uw specifieke situatie passen. Samsung Knox is niet voor niets vernoemd naar het roemruchte fort. Dit beveiligingsplatform is gebaseerd op de Mobile Device Management (MDM) oplossing, waarmee u verschillende apparaten kunt beheren. Zowel Samsung als non-Samsung apparaten. 


Wat levert Samsung Knox? 

Samengevat: digitale databeveiliging voor uw bedrijf én uw klanten binnen handbereik voor alle devices van uw onderneming. Databeveiliging die u kunt specificeren door:

- selectie (welke data zijn voor wie en op welke locatie nodig?);

- versleuteling van informatie;

- scheiden van privé en zakelijk gebruik en data van hetzelfde apparaat;

- wissen van data in geval van bijvoorbeeld diefstal van hetzelfde device. 


Dit is allemaal op afstand mogelijk en zelfs voor meerdere devices tegelijk. Zo bent u voorbereid op mei 2018 en behoudt u de regie op de databeveiliging 24/7, op locatie en waar ook ter wereld. 

Samsung Knox wordt nu al gebruikt door overheden, organisaties en bedrijven over de hele wereld die de digitale beveiligingskwestie hoog op hun agenda hebben staan. Die weten hoe essentieel het is om zorgvuldig om te gaan met data, zowel van uw onderneming als van uw klanten. Dat schept vertrouwen, intern en extern. 

Praktische toepassingen van Knox, die garant staat voor hoogstaande defensiekwaliteit, zijn: beveiliging van bijvoorbeeld klant- of patiëntdossiers, maar ook als  toegangsdevice voor geselecteerde ruimten in een gebouw. 


Samsung Knox toepassingen

Er zijn vier verschillende Knox toepassingen: Knox Manage, Knox Workspace, Knox Configure en Knox Mobile Enrollment. 

Met Knox Manage kun u op afstand verschillende devices beheren via het systeem gebaseerd op Mobile Device Management (MDM). Hierdoor bepaalt u welke data op welke locatie wel/niet beschikbaar moeten zijn.  

De Knox Workspace stelt u in staat op uw Samsung device privédata en werkdata te scheiden door middel van een container. De data worden opgeslagen in een virtuele container (Workspace)  en kunnen daar niet verwijderd of getransporteerd worden naar een ander deel van het betreffende device. Uitwisseling van data is hierdoor onmogelijk. 

De naam Knox Configure zegt het al. Deze toepassing is gericht op het configureren van devices op afstand. Zo bent u ervan verzekerd dat apparaten voldoen aan de bedrijfsregels, maar dat deze ook de betreffende applicaties, juiste updates, geselecteerde functionaliteiten en de ‘look en feel’ van uw bedrijf hebben.  

Met Knox Mobile Enrollment kunt u simpel nieuwe devices toevoegen aan uw MDM-profiel door het toestel aan te zetten en met wifi te connecten. Het MDM-profiel wordt vervolgens direct op het toestel geconfigureerd. 

Kortom, Samsung Knox is klaar voor de toekomst. En u?


Voor meer informatie, zie:

Knox Campagne pagina:

http://www.samsung.com/nl/business/solutions-services/knox-solutions/

NO MATTER WHERE LIFE TAKES YOU, SAMSUNG KNOX HAS YOU COVERED:

http://www.samsungknox.com/en/blog/5963ffd9400d661000a099cf

Whitepaper, Samsung KnoxTM Security Solution:

https://kp-cdn.samsungknox.com/e90a36ef947cf90d8696db5de6961e2f.pdf

Whitepaper, An Overview of the Samsung KnoxTM Platform:

https://kp-cdn.samsungknox.com/6ee7dbf222f5eabeafea9d15e3986f09.pdf

Whitepaper, Beyond basic Android Security with Samsung KNOX:

https://kp-cdn.samsungknox.com/493421eb63acf281b187a87000ded5e2.pdf

Feit

Samsung Knox levert digitale databeveiliging voor uw bedrijf én uw klanten binnen handbereik voor alle devices van uw onderneming. Databeveiliging die u kunt specificeren door:

- selectie (welke data zijn voor wie en op welke locatie nodig?);

- versleuteling van informatie;

- scheiding  van privédata en werkdata op hetzelfde apparaat;

- wissen van data na bijvoorbeeld diefstal van hetzelfde device. 

Delen

Journalist

Related articles