European Media Partner

Kleurrijk koken

Mocht je niet elke avond staan te springen om weer te koken dan kan een fijne en mooie keuken ervoor zorgen dat je toch met iets meer plezier aan de slag gaat. Wat zijn de keukentrends van dit jaar? Je leest ze hieronder zodat jij in een mooie en luxe keuken de keukenprins of -prinses kan uithangen.

Keukens worden steeds belangrijker in het huis. Er wordt allang niet meer alleen gekookt, maar er ook echt in geleefd, meldt homedeco.nl. De keuken is bijna het middelpunt van het huis geworden. De uitstraling van de keuken is dat ook erg belangrijk. Het laten aansluiten van de keuken bij de rest van het huis en het interieur is een goede manier om je keuken een centrale plek te geven in het huis. Waar je net als in de badkamer veel wit terug zag en nu steeds vaker zwart is dat ook het geval in de keuken. Een zwarte keuken zorgt voor stijl en past tegelijkertijd bij heel veel interieurstijlen. En met deze trend kun je alle kanten op want, niet alleen keukenkastjes of een zwart werkblad, ook zwarte kranen en wasbakken behoren tot de mogelijkheden of ga voor een deel van de keuken, alles is mogelijk!


Duurzaam zien we niet alleen terug in onze voeding of huisisolatie, maar ook in de keuken. In de keuken zien we deze vorm terug in materialen, zoals hout, marmer, en bamboe. En natuurlijk horen energiezuinige keukenapparaten, duurzame keukenaccessoires en kookgerei daar ook bij. Bij duurzaam denk je al gauw aan iets een tweede leven geven, maar dat is juist de minst duurzaamste optie als we het hebben over keukenapparatuur. Een oude koelkast met een losse vriezer zijn vaak de grootste energieslurpers in huis. Kiezen voor keukenapparatuur met een hoog energielabel, zoals A+++ is én de duurzaamste optie en apparatuur met dit energielabel maakt vrijwel geen geluid, aldus lauraenjames.com.


Een koperkleurige kraan of een goudkleurige spoelbak. Niets is te gek in de keuken. Deze kleuren worden steeds populairder en terecht. In combinatie met bijvoorbeeld een werkblad van composiet geven deze accenten de keuken een zeer luxe uitstraling, aldus keukenloods.nl. En deze kleuren zijn ook in de messing variant een mooie toevoeging. Door bijvoorbeeld alleen al je kraan te vervangen voor een goudkleurige messing variant geef je een koninklijke touch aan je keuken en lijkt daarmee bijna als nieuw.


Datzelfde geldt ook voor marmer. Marmer is al tijden populair en mag ook niet in de keuken ontbreken in 2021. Ook deze trend geeft je keuken een luxe en stijlvolle uitstraling. Omdat het natuurlijk materiaal is past het goed in vrijwel elk interieur. En ga los met marmeren accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van marmeren of marmeren zeepbakjes- en pompjes?


Lichtblauw, lichtroze of mintgroen, de keuken is de ideale plek voor kleur, meldt vtwonen.nl. Met poederachtige pasteltinten geef je op een subtiele manier kleur aan je keuken. En voeg vooral een stevige accentkleur er aan toe om te voorkomen dat het geheel te braaf wordt. Zo staat mintgroen heel mooi bij koraal, koper en roestrood. Kleur is dé manier om je keuken onderscheidend te maken, dus wees niet bang en leef je uit!


Delen

Journalist

Féline van er Linde

Related articles