European Media Partner

Ketensamenwerking voor een circulaire economie

Op dinsdag 28 mei vindt in Den Haag de eerste editie van Waste2Materials plaats. Het congres komt voort uit twee reeds bestaande congressen die gericht waren op de afval en recycling industrie en de packaging industrie. “Beide stonden in het teken van circulaire economie en we merkten dat de twee een sterk verband hadden”, vertelt Daniël Riemersma, congresontwikkelaar bij Management Producties en verantwoordelijk voor het programma.

Centraal staat het belang van samenwerking in de keten. In de verschillende keynotes wordt de vertaalslag naar de consument gemaakt. “Er wordt veel gesproken over de transitie naar een circulaire economie, maar hoe gaan we dat vormgeven? Wie moet de kar trekken, wie financiert dit en hoe krijgen we de consument mee?”


Omdat de uitdagingen vragen om samenwerking tussen overheden en het bedrijfsleven wordt interactie gestimuleerd. ’s Middags worden er verschillende casussen gepresenteerd waaruit het belang van deze samenwerking blijkt, en wordt het publiek gestimuleerd mee te denken over de uitdagingen die hierbij komen kijken.


Dagvoorzitter Hester Klein Lankhorst, directeur van Rebel Next Economy, en andere kopstukken uit de industrie leiden de verschillende sessies, waarin onder andere zaken als het verbod op wegwerpplastic, de financiering van de transitie, hergebruik van producten en het zoeken naar slimme oplossingen voor circulaire grondstoffen centraal staan.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles