European Media Partner

Kerstpret met een pompoentaart

Naast de traditionele chocoladetaart, tiramisu of Bûche de Noël is de pompoentaart weer eens wat anders voor op de kersttafel, maar minstens net zo lekker. Je hebt er alleen een keukenmixer voor nodig, 11 ingrediënten en 55 minuten van je tijd. Vervolgens tover je in zes stappen een heerlijke pompoentaart op tafel voor jou en je gasten. 

Succes gegarandeerd! 

Ingrediënten voor 6 personen:

40 gram fijne basterdsuiker

125 gram boter, in blokjes gesneden

225 gram pompoenpuree

3 eieren

½ theelepel gemalen kruidnagel

250 gram patentbloem

een snufje zout

300 milliliter gezoete gecondenseerde melk

½ theelepel kaneel

½ theelepel gemalen gember


Bereidingswijze:

Begin allereerst met het mixen van de bloem, suiker en het zout in de kom van de keukenmixer met platte menghaak gedurende 30 seconden op de eerste snelheid van de keukenmixer. Voeg vervolgens de boter toe en mix gedurende twee minuten op de tweede snelheid. Doe ten slotte één ei erbij en meng totdat het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg vervolgens in vershoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast


Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het deeg uit. Doe het uitgerolde deeg in een bakblik en snijd de randen bij. Bedek het deeg vervolgens met bakpapier en bakbonen en zet het geheel voor 15 minuten op 190 ºC in een voorverwarmde oven. Verwijder daarna de bakbonen en bak nog eens 5 minuten. Haal dan de taart uit de oven.


Voeg de pompoenpuree, gecondenseerde melk, twee eieren en specerijen toe aan de kom van de keukenmixer met de draadgarde. Meng het mengsel gedurende één minuut op de vierde snelheid van de keukenmixer.


Schenk de vulling op de voorgebakken taartbodem en bak de taart gedurende 20 tot 25 minuten op 190 ºC in een voorverwarmde oven.


Voor de finishing touch: doe er een lekkere dikke toef slagroom op. Eet smakelijk! 

Delen

Journalist

Related articles