European Media Partner
Robin Vissers GRONDSTOFFEN

Kennisoverdracht in de watersector

3 vragen aan Robin Vissers, marketeer bij Easyfairs 


De Aqua Nederland Vakbeurs vindt plaats van 19 t/m 21 maart in Evenementenhal Gorinchem. Wat is er specifiek aan dit event? 

“Voor de watersector is de beurs een mooi moment om te netwerken. Gezien de klimaatverandering worden overheden geconfronteerd met stresstesten om te beoordelen of de omgeving daar in de toekomst is tegen opgewassen. Ook de steeds strengere waterkwaliteitseisen zijn hot item.”


Wat is anders ten opzichte van voorgaande edities?

“We leggen meer nadruk op kennisoverdracht. Na onderzoek onder beursbezoekers bleek dat hier meer behoefte aan is. Daarom hebben we, naast de Nationale Watertechnologie Week van ENVAQUA, NWP en Water Alliance, een extra theater gericht op praktische kennissessies. De focus ligt op waterkwaliteit en -veiligheid, innovaties in technologie en de klimaatadaptieve stad.”


Als ik in de watersector werk, waarom zou ik deze happening dan bezoeken?

“Je kunt bij 370 exposanten kennis nemen van de nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie. Door samenwerkingen met sterke partijen uit de markt bieden wij volop content aan waarop je als bezoeker een visie en beleid kunt baseren.”

Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles