European Media Partner

‘Jouw bedrijf sneller en slimmer maken met innovatieve technologieën’

Bedrijven staan voor grote uitdagingen en er wordt veel van hen gevraagd. Ze moeten aan de snel veranderende vraag van consumenten voldoen en tegelijkertijd duurzamer gaan opereren. 

“Voor veel mensen zijn IT-oplossingen nog eng en spannend”, vertelt Erik-jan Kerremans, directeur Aiden. “Tegelijkertijd zien we al bij veel bedrijven dat de digitalisering duidelijk zijn intrede heeft gedaan en is een vervolgstap nodig om efficiënter en slimmer te kunnen werken in de toekomst”, vult Peter Geelen, mede-directeur Aiden, aan. 


Automatisering niet genoeg 

Momenteel zien we veel bedrijven met een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) om processen te automatiseren en te ondersteunen. Dit betreft dan meestal processen binnen de muren van het bedrijf, eventueel aangevuld met koppelingen via EDI/XML of een leveranciers-klant portaal. Geelen: “Maar daar houdt het bij veel bedrijven ook op, terwijl de digitalisering eigenlijk bij elk bedrijf als cruciale strategie zou moeten worden ingezet. Veel bedrijven kampen met aanvoerproblemen, sterk wisselende (meestal stijgende) prijzen en toenemende eisen van klanten rondom leverbetrouwbaarheid.

Daarnaast moeten bedrijven ook nog eens duurzaam verantwoord en circulair produceren en opereren en wil de consument, elk met haar eigen voorkeuren, op een passende manier bediend worden, met producten op maat.”

Deze ontwikkelingen zullen in de toekomst alleen nog maar gaan toenemen. Om dit te voorkomen moet er sneller gereageerd gaan worden. Willen bedrijven succesvol zijn in de toekomst zullen ze wendbaarder en weerbaarder moeten zijn. Gelukkig zijn er allerlei innovatieve producten en technologieën beschikbaar om dit te realiseren.


Partnerships

Producten rondom “Industrie 4.0” (Smart Industry) en “The Intelligent Enterprise” bieden antwoorden voor deze vraagstukken, gaat Erik-Jan Kerremans verder. “Heeft een klant alles gedigitaliseerd en geautomatiseerd dan is dat hartstikke goed, maar dat maakt een bedrijf vandaag de dag nog niet uniek. Hoe kan een bedrijf zich onderscheiden van de rest? Het antwoord daarop: maak gebruik van innovatieve technologieën. 

Bij het onboarden van bedrijven die slimmer en efficiënter willen gaan werken is het luisteren naar de klant voor ons heel belangrijk. Want wat wil de klant, waar hebben zij behoefte aan? Vervolgens maken we een roadmap strategie en helpen we  deze uit te voeren. Het is voor ons belangrijk dat wij echt partnerships aangaan en het gehele proces, van het maken van een strategie tot de uitvoering daarvan, begeleiden. Zo ontzorgen we de klanten en nemen we eventuele twijfels weg. Door de partnerships gaan we de discussie aan en laten we zien aan de klant dat technologie helemaal niet eng, spannend of duur hoeft te zijn.”


SAP BTP (Business Technology Platform) 

Zoals al eerder aangegeven hebben de meeste bedrijven inmiddels wel een volwaardig ERP-systeem. “Met een krachtiger ERP-systeem, zoals  SAP Business One, SAP ByDesign of SAP S4HANA, creëer je een krachtige en essentiële basis voor je bedrijfsvoering en krijg je inzicht in alle bedrijfsprocessen. 


Met het SAP Business Technology Platform zijn daarnaast additionele technologieën beschikbaar om je bedrijf sneller en innovatiever te laten werken. Er zijn al mooie klantvoorbeelden waar met behulp van technologieën als IoT (Internet of Things), Machine Learning en AI, Predictive Maintenance en Augmented Reality processen efficiënter, beter voorspelbaar en wendbaarder worden. We hebben zelfs nieuwe business modellen kunnen introduceren die tot extra afzet en omzet kanalen hebben geleid voor onze klanten.

Met de speciale Business Intelligence functionaliteit kun je real-time inzichten in je bedrijfsprocessen ontvangen en zo behoud je maximale grip op je bedrijfsprestaties. Zo kan er slim en efficiënt gewerkt worden en wordt er ook nog eens een hogere ROI gerealiseerd.”


Gesprek

Bij veel bedrijven is de noodzaak duidelijk om verdere innovatieve technologieën in te zetten. “Zeventig procent van de bedrijven vindt de industrie 4.0 topprioriteit, maar slechts dertig procent is er daadwerkelijk mee bezig. En dat is jammer. Wanneer men de kansen die innovatieve technologieën, zoals een SAP BTP, met zich meebrengen inziet, zijn zij in staat om in te spelen op de huidige eisen in de markt en kunnen zij ook in de toekomst inspelen op de veranderende vragen en situaties. En doordat het ook nog eens stapsgewijs kan worden ingevoerd raken meer en meer bedrijven overtuigd van de inzet van innovatieve technologieën: think big and start small!” Dit is natuurlijk een bekende veel gebruikte spreuk, aldus Kerremans. Maar het gaat hier met name om het woord ‘start’. Wij adviseren bedrijven om te starten door met elkaar in gesprek te gaan over deze marktveranderingen en hoe collega-bedrijven nieuwe technologieën toepassen. Je zult versteld staan over de uitwisselbaarheid van ideeën en de kansen die hierdoor ontstaan. 


Ga voor meer informatie naar www.aiden.eu 

Delen

Journalist

Related articles