European Media Partner

Informatie op papier risicovol!

Nog altijd verwerken veel organisaties, zoals banken, accountantskantoren, verzekeraars, zorg- en overheidsinstellingen en uitzendorganisaties veel papier. Denk aan HR-dossiers, verzekeringspolissen, contracten, jaarrekeningen en formulieren. Hierbij worden vaak veel bedrijfs- en persoonsgegevens verwerkt, wat met de komst van de AVG/GDPR gedegen informatiemanagement vereist.

Met het inzetten van de juiste kennis en ervaring en ondersteund met specialistische software ligt volledig digitaal – papiervrij – werken voor iedere organisatie binnen handbereik. Het fysiek verwerken van papier en post is dan niet meer nodig. Een digitaal en papiervrij proces is veiliger, efficiënter, minder foutgevoelig, goedkoper, duurzaam en beter te managen. 


Goed beheer van de gehele document lifecycle vereist zekerheden in de gehele keten, van het moment dat documenten worden gegenereerd, opgeslagen en online worden gedeeld tot en met het vernietigen na de verlopen wettelijke bewaar- en vernietigingstermijnen. De AVG/GDPR wetgeving heeft bedrijven en instellingen in korte tijd extreem bewust gemaakt van de verantwoording die zij hebben rondom het bewaken van de privacy en digitale zekerheid. 


Mede door deze ontwikkeling kun je je zelfs afvragen of ieder bedrijf zelf wel in staat is deze uitvoeringsverantwoordelijkheid in huis te organiseren. Een trend hierin is de uitvoeringstaak van het managen van de gehele document lifecycle toe te vertrouwen aan een specialist op dit gebied. Dit maakt het voor de opdrachtgever aanzienlijk eenvoudiger om te voldoen aan compliance vereisten. 

Delen

Journalist

Simon Kornblum

Related articles