European Media Partner

In de moderne werkplek kan je overal werken

3 vragen aan Jan Penning, Algemeen Directeur WSB Solutions


De laatste tijd hoor je veel over de Moderne Werkplek. Wat wordt daar onder verstaan?

“De Moderne Werkplek is er een waarin je altijd en overal op ieder device kunt werken. Je hebt overal toegang tot je data en applicaties. En het is ook een werkplek die samenwerking stimuleert en faciliteert. Zowel binnen je bedrijf als met partners en leveranciers. Werknemers zitten steeds meer dan vroeger in allerlei teams en werken veel meer samen in tijdelijke verbanden. De Moderne Werkplek biedt mogelijkheden om makkelijk informatie te delen.”


Dan werk je dus in een cloud, maar is dat wel veilig?

“Jazeker, de cloud is vaak beter beveiligd dan de servers die bedrijven zelf beheren. Er worden meer beveiligingsmaatregelen getroffen door cloud-leveranciers. Het is dan wel van belang dat de gebruikers zich ook bewust zijn van de risico’s die er zijn wanneer je digitaal werkt.”


Wat is de grootste valkuil voor bedrijven wanneer ze overstappen naar de Moderne Werkplek?

“Velen zien het enkel als een technische stap. De software wordt geïnstalleerd, het is beschikbaar, veel succes ermee. Maar zo werkt het niet, je moet de gebruikers een nieuwe manier van werken aanleren. Je moet draagvlak creëren onder de gebruikers, zodat zij ook echt mee willen en de software kunnen inzetten om hun knelpunten op te lossen.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles