European Media Partner

Houd je huis schoon

Door de coronacrisis zijn we ons nog bewuster geworden van het belang van goede hygiëne. We wassen massaal onze handen stuk en ontsmetten met regelmaat onze huisraad.

Uit onderzoek blijkt inmiddels dat het coronavirus ook kan overleven op materialen als glas, metaal en plastic, al is de kans volgens het RIVM wel heel klein dat iemand op deze manier besmet raakt. Toch is het belangrijk bij thuiskomst je handen goed te wassen, zodat je het virus niet achterlaat op oppervlakten. Draai de kraan vervolgens dicht met een papieren doekje, zodat je deze niet met je net schoongemaakte handen aan hoeft te raken.


Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om ook je huis goed schoon te houden. Gezondheidsnet raadt aan om warm water te gebruiken met een schoonmaakmiddel of een desinfectiemiddel. Ook reinigingsdoekjes zijn erg effectief tegen virussen en bacteriën. Hygiënisch poetsen is een kwestie van logisch nadenken. Maak altijd schoon van droog naar nat, van boven naar beneden en van minder vuil naar vuil.


Dan zijn er nog een aantal zaken in je huis waarop bacteriën zich wel verzamelen, maar die je misschien niet zo vaak schoonmaakt. Denk bijvoorbeeld aan deurklinken, lichtknopjes, de afstandsbediening, de telefoon en kranen. Deze punten worden veel aangeraakt, dus maak ze ook regelmatig schoon.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles