European Media Partner

Hotels moeten rekening houden met duurzaamheid

3 vragen aan Erwin van der Graaf

Vicepresident Operations AccorHotels Nederland


Waarom moet een hotel rekening houden met duurzaamheid?

“We zijn een grote speler in de hospitalitysector. Onze hotels stoten jaarlijks 50 miljoen ton CO2 uit en verbruiken 60 miljoen kubieke meter water. Dat brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het programma Planet 21 helpt dat in te lossen.”


Wat is het doel van Planet 21?

“Het werkt met vierjarenplannen. In de huidige cyclus van 2016 tot 2020 willen ze met het Plant for the Planet-programma 10 miljoen bomen planten – en dat gaat lukken. Ook wordt voedselverspilling met 30 procent teruggebracht en wordt bijvoorbeeld zeep gemaakt van de koffiedrab en sinaasappelschillen van een Amsterdams hotel. Er wordt gewerkt met groentetuinen en bijenkorven, na een renovatie wordt er gezorgd dat de gebouwen beperkte uitstoot hebben of idealiter CO2-neutraal zijn, en nog meer.”


Is het genoeg?

“Het is makkelijk om cynisch te zijn over duurzaamheid, maar ik denk dat het een stap in de goede richting is. Ook op het vlak van sociale duurzaamheid; de hotelsector werkt met OM en politie samen om mensenhandel te herkennen. Duurzaamheid volgt uit intrinsieke motivatie en ik durf te zeggen dat die voor mij hoog is.”


Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles