European Media Partner

Home to the future of food

Aan de Helftheuvelweg in ‘s-Hertogenbosch wordt op dit moment Jamfabriek gerealiseerd, een hub waar grote en kleine agri/foodondernemers huisvesting kunnen vinden en samen kunnen komen. Het gebouw wordt volledig gemoderniseerd, verduurzaamd en voorzien van de juiste faciliteiten voor agri/foodondernemers opgeleverd worden. Zo ontstaat een bedrijfsverzamelgebouw dat plek biedt aan ondernemers uit de agri en foodsector en ontstaat een mooie foodcommunity.

Jamfabriek biedt kantoorruimtes in een dynamische werkomgeving voor bedrijven in de agri en food sector. Van startups tot scale ups tot toonaangevende agri/foodbedrijven. Naast huisvesting vinden ondernemers hier ook toegang tot een groot netwerk, ondersteuning en participatiemogelijkheden. “Het wordt een inspirerende werkomgeving, voorzien van de juiste middelen en ondersteuning om te floreren”, vertelt Kim Helmer, community manager Jamfabriek. “Hier gaan we het ecosysteem van agrifood in de regio samen verder uitbouwen.”

Het gebouw zelf is voorzien van alle benodigde foodfaciliteiten, waaronder een proefkeuken, vergaderkeuken, een onderzoeksruimte en een auditorium voor evenementen. “Hier kunnen bedrijven die zich gevestigd hebben in Jamfabriek elkaar ontmoeten, maar kunnen we ook bedrijven van buiten de fabriek die zich bezighouden met agri en food”, vertelt Helmer. “Er is aan alles gedacht, zodat de ondernemers zich bezig kunnen houden met datgene wat zij het beste kunnen en het liefste doen: ondernemen. De kantoorruimtes zijn op ieder moment bereikbaar met een elektrische tag, de receptie ontvangt bezoek en post en er zijn deelauto’s die gereserveerd kunnen worden, mocht je de fabriek toch eens moeten verlaten. Ook zijn er plekken waar je na een lange werkdag kunt ontspannen of lekker kunt lunchen.”

Onderdeel uitmaken van de Jamfabriek betekent ook toegang tot het ecosysteem van agri/food in de regio Noordoost-Brabant. Met partners als AgriFood Capital, Rabobank, HAS hogeschool, Jheronimus Academy of Data Science, Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Bossche Inevesteringsfonds (BIF) en de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM). Zij bieden bijvoorbeeld toegang tot subsidie, innovatieve agrifood datascience projecten, grote netwerken, financieringsmogelijkheden en mentorship programma’s.

Onlangs legden wethouder economische zaken van de gemeente ’s-Hertogenbosch Jan Hoskam en de directeur van de Bossche Investerings Maatschappij de eerste steen van het gebouw. Het is het officiële startsein voor het herontwikkelen, thematiseren en verduurzamen van het gebouw. “In de zomer van 2020 is er gestart met de verbouwing”, vertelt Helmer. “Naar ontwerp van architectenbureau Tarra gaat BAM Bouw en techniek de herontwikkeling realiseren in samenwerking met installateur Verstappen van Amelsvoort. De nieuwe entree via de kas wordt de blikvanger van de nieuwe Jamfabriek. Je stapt binnen in het hart van het gebouw.”

De Jamfabriek past
perfect binnen de Gemeente ’s-Hertogenbosch, stelt Helmer. “We spelen op deze manier in op het economisch beleid van de gemeente, maar ook op de vraag van ondernemers in de regio. Samen willen we ’s-Hertogenbosch op de kaart zetten als dé stad voor ICT/data en agri/food. Deze crossover wordt in de Jamfabriek gerealiseerd.”

Jamfabriek zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 haar deuren open. “Het wordt dé plek waar je moet zijn als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van food en agricultuur”, vertelt Helmer. “Hier wordt gewerkt aan ideeën en oplossingen voor de voedselproblematiek van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van voldoende voedsel voor de groeiende wereldbevolking, maar ook aan gezondere voeding en een duurzamere voedselketen.

Kantoorruimte huren?
Wil jij je vestigen in Jamfabriek of weten wat de Jamfabriek voor jou bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Kim Helmer (khelmer@nvbim.nl) om de mogelijkheden te bespreken. Om zeker te zijn van een plekje moet je er snel bij zijn! Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar.

Delen

Journalist

Related articles