European Media Partner

Hoe viert de familie Roelvink de Kerstdagen?

Artiest en mediapersoonlijkheid Donny Roelvink viert kerst dit jaar met zijn nieuwe liefde én familie. “Er bestaat niks mooiers dan samenzijn met alle mensen waarvan je houdt.”

We kennen Donny Roelvink (21) natuurlijk allemaal van de reality-serie ‘De Roelvinkjes’. Maar de jongste Roelvinkman doet méér; hij timmert hard aan de weg als muzikant, heeft 365.000 volgers op Instagram en is bekend van verschillende programma's waaronder Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson. Momenteel doet hij mee aan de SBS-show Dancing on Ice - net als zijn vader Dries Roelvink in 2009. Donny is een harde werker. Maar familie gaat voor alles. Niet gek dat hij geniet van de feestdagen. “Ik zie mijn familie niet extreem weinig, hoor. Maar met kerst zijn we allemaal écht samen. Dat gebeurt niet zo vaak.”


Hoe vieren jij en je broer Dave kerst thuis? 

“Kerst is elk jaar weer gezellig, zowel bij mijn vader als moeder. Er is niks mooiers dan samenzijn met de mensen waarvan je houdt. We eten lekker en verwennen elkaar met cadeaus. Wij vieren kerst vrij simpel: zonder poespas. Dave en ik ontbijten altijd bij mijn vader. En bij mijn moeder is gourmetten vaste prik. Mijn oma was in het verleden altijd van de partij. Maar zij is verleden jaar helaas overleden. Vorige kerst namen Dave en ik allebei onze vriendin mee - maar die relaties zijn uit. Ik heb inmiddels een nieuwe liefde, waarmee ik dit jaar kerst vier.”


Wat gaan jij en je nieuwe vriendin Janice Blok (vlogger en zangeres) met kerst doen dit jaar?

“Mijn vriendin heeft een gigantische familie, waarmee ik het heel erg goed kan vinden. Zij vieren kerst uitgebreid, en dit jaar ben ik er voor het eerst bij. Ik hoor mensen vaak zeggen: kerst bij je schoonfamilie, vréselijk. Maar ik kijk er juist naar uit. Onze kerstavonden thuis duren nooit lang. En mijn broer Dave vindt het chill om in zijn joggingpak te eten. Dat ís ook lekker. Maar het is ook bijzonder om juist uit te pakken: iets moois aan te trekken voor elkaar. Op die manier wil ik kerst later vieren met mijn gezin: lekker uitgebreid tafelen, allemaal verschillende gerechtjes maken en ons opdoffen.”


Denken Janice en jij al na over kinderen?

Lachend: “Nou, ik ben nog érg jong. Maar ja, we praten zéker over kinderen. Mijn vriendin is ouder: achtentwintig. En ze wil moeder worden op haar dertigste - uiterlijk op haar eenendertigste. Ik heb altijd kinderen gewild en vind het dus geen probleem om jong vader te worden. Het lijkt me geweldig om een gezin te hebben.”


Je oma was heel belangrijk voor je. Is het gemis erger tijdens de feestdagen?

“Het gemis is er altijd, dus de feestdagen zijn geen uitzondering. In mijn jonge jaren had mijn vader het zo druk met zijn werk dat mijn oma de opvoeding van mij en mijn broer deels op zich nam. Zij was er áltijd. Daarom is ze belangrijker voor mij dan mijn vader en moeder samen. Vorig jaar overleed ze en ik denk nog steeds elke dag aan haar: ook tijdens kerst. Om mijn pols draag ik een zilveren armband waarop in het handschrift van mijn oma 'Lieve Donny' staat. Ik kreeg de armband voor mijn eenentwintigste verjaardag van een vriend, een maand na oma’s overlijden. Dus ze is gelukkig altijd bij me.” 


Welke kerstherinnering zal je altijd bijblijven?

“Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik twaalf was. Dat kwam voor mij en mijn broer niet als een verrassing. Ik merkte al lang dat het tussen die twee niet goed zat – dat het uiteindelijk tot een scheiding kwam was logisch. Daarmee heb ik het nooit moeilijk gehad. Sterker nog: ik was blíj dat ze uit elkaar gingen. Kerst veranderde na de scheiding: er werd niet meer geruzied. Wat natuurlijk fijn was. En dat was niet het enige dat er veranderde! We werden - zoals dat vaak gaat- ook éxtra verwend. Niet dat kerst daar voor mij om draait, hoor. Maar als kind vond ik het heerlijk om mooie cadeaus te krijgen van mijn vader én moeder. En mijn stiefmoeder pakte ook altijd uit.”


Wordt 2020 een mooi jaar?

“Zeker. Ik ben en blijf serieus met mijn muziek bezig. Daarnaast train dagelijks keihard voor Dancing on Ice. Hard trainen vind ik niet zwaar, ik ben het gewend. Ik sport al jaren zes keer per week - alleen op zondag neem ik vrij. Sommige dagen train ik zelfs wel drie keer per dag. Ik schaats, doe aan fitness en boks. Ik zat als puber niet lekker in mijn vel. Dik zou ik mezelf niet noemen; eerder mollig. Maar omdat ik uit een bekend gezin kom en al jong in the picture stond maakte mijn lichaam me onzeker. Sinds ik veel sport voel ik me stukken beter: zowel mentaal als fysiek.”   


Welke goede voornemens heb jij voor 2020?

“Ik verdien goed voor een eenentwintigjarige en wil graag een huis kopen. Het is niet zo dat ik nu smijt met geld - ik spaar al best veel. Maar het komende jaar staat écht in het teken van sparen.” 


Je deed tien jaar geleden mee aan de kinderversie van het programma Dancing on Ice, en won. Hoe schat je je kansen ditmaal in? 

“Ik heb in het verleden veel aan ijshockey gedaan. Maar kunstschaatsen is écht wat anders. Maar ik heb natuurlijk al wat ervaring met kunstschaatsten en train hard. Dus inmiddels voel ik me zelfverzekerd op kunstschaatsen. Ik ben competitief en wil heel ver komen! Die finaleplek móét ik halen. Maar hoe het me daarna vergaat, dat durf ik niet te zeggen.” 


Waar droom je van?

“Ik wil succesvol zijn. Maar wat ik précies wil doen met mijn leven, dat weet ik nog niet. Dat is niet gek op mijn leeftijd. Ik probeer zoveel mogelijk uit, om erachter te komen waar mijn hart écht ligt.”

Feit

Donny Roelvink is een model, acteur en mediapersoonlijkheid. Roelvink werd bekend als zoon van zanger Dries Roelvink en later als broertje van Dave Roelvink. Daarnaast is hij bekend van verschillende programma's. 

Delen

Journalist

Related articles