European Media Partner

Hoe staat het met de gezondheid van Nederland?

3 VRAGEN AAN PETRO HAMELEERS, Master Franchisee Anytime Fitness

Hoe is het gesteld met de gezondheid van Nederland?

“Tja, dat ziet er somber uit. Door de snelle toename van onze welvaartsziekten die allemaal een relatie hebben naar onze leefstijl zien we een duidelijke toename die de komende jaren doorzet. Maar gelukkig kunnen er zelf een grote invloed op hebben.”


Welk advies zou je willen geven aan de mensen in Nederland?

“Nou ja, eigenlijk is dat eenvoudig. Zorg dat je je er tijdig bewust van bent! Onze leefstijl heeft hier een erg grote invloed op, veel groter dan de erfelijke factor zoals wetenschappelijk onderzoek aangeeft. Dus ga meer bewegen, wat voeding betreft maak vooral gezonde keuzes, vermijd of voorkom stress en ga matig om met alcohol. Gelukkig is het percentage rokers in ons land al gereduceerd tot minder dan 25%.”


Zie je een oplossing voor dit groeiende probleem? 

“Ja, laten we bewegen als meest laagdrempelige leefstijl factor oppakken. Creëer verschillende mogelijkheden tot meer bewegen, zowel binnen als ook buiten en help vooral de ‘nog niet bewegers’! Kleinschalige accommodaties met een verrassend persoonlijke benadering en deskundigheid ook voor senioren en mensen met een chronische ziekte dichtbij je thuisadres kunnen hierbij erg behulpzaam zijn. Pas je prijsniveau aan waardoor het ook voor eenieder betaalbaar blijft zodat we de negatieve tendens daadwerkelijk gezamenlijk kunnen omkeren, dat is een uitdaging die ik komend jaar aan wil gaan.”

Delen

Journalist

Related articles