European Media Partner
Boy Lokhoff, CEO & Founder Healthy Workers. MAATSCHAPPIJ

Hoe houden bedrijven het pand gezond?

Hoe houden bedrijven het pand gezond? 
“Vastgoedeigenaren willen ge-zonde gebouwen. De WELL-cer-tificering beoordeelt een gebouw op gez ondheid en wellbeing van personeel. Deze certificering is prima, maar de gebruikers worden hier in meegenomen. Onze app maakt het mogelijk om het welzijn van de werknemers in kaart te brengen én de werkomgeving continu te meten door het gebruik van sensoren. Op basis van de gegenereerde inzich-ten worden verbeteringen aange-bracht, waardoor medewerkers in een gezondere en productievere werkplek werken.”


Welke ontwikkelingen zijn er gaande in vastgoed? 
“Door de gebruikers centraal te stellen en de inzet van slimme sensoren krijg je een gezond en duurzaam gebouw. De millennials en Generatie Z stellen hoge eisen aan gezonde en duurzame werkomgeving, zoals goede ventilatie, daglichttoetreding en een prettig binnenklimaat. Dat maakt mede een bedrijf aantrekkelijk voor deze groep.” 


Hoe kunnen bedrijven hierop inspelen? 
‘De omstandigheden zo aan te passen dat de gebruiker zich prettig voelt. Centraal staan building – zoals klimaat, geluid en licht– , business – zoals cultuur en leiderschap - en body. Onder het laatste valt fysieke en mentale gezondheid. Deze elementen kun je beïnvloeden.”

Delen

Journalist

Mark van Seggelen

Related articles