European Media Partner

Hoe helpt een fleetmanagementsysteem kosten te verminderen?

Drie vragen aan: Desmond van Kooten, sales director GPS-Buddy


Bedrijfswagens zijn een aanzienlijke kostenpost binnen veel bedrijven. Hoe kan je deze kosten met een fleetmanagementsysteem minimaliseren?

“Door gebruik te maken van een fleetmanagementsysteem kun je vervoersroutes optimaal inplannen. Chauffeurs maken geen omwegen. Dat scheelt in brandstofverbruik. Ook kun je met behulp van deze systemen het rijgedrag van chauffeurs in kaart brengen. Bewust omgaan met het voertuig, niet te hard optrekken of afremmen bijvoorbeeld, leidt tot een minder snelle afschrijving.”


Er is een tekort aan vakmensen, met name aan technisch personeel en chauffeurs. Hoe helpen oplossingen zoals een fleetmanagementsysteem om klanten optimaal te servicen?

“Door een optimale bezettingsgraad van bedrijfswagens maak je geen onnodige vervoersbewegingen. Daar waar je vroeger misschien twee chauffeurs nodig had, kun je nu volstaan met één. Ook de bezettingsgraad van de laadruimte is belangrijk. Door laadcapaciteit optimaal te benutten, zijn vervoersbewegingen optimaal in te plannen.” 


Kunnen fleetmanagementsystemen ook worden toegepast voor andere zaken? Denk daarbij aan machines of niet rijden materieel?

“Je kunt fleetmanagementsystemen ook inzetten voor andere duurzame goederen, zoals containers of betonmolens. Als verhuurder wil je graag weten waar je materiaal zich bevindt. Bovendien wil je zicht hebben op het gebruik ervan.”


Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles