European Media Partner

Het perfecte kopje thee

Theezetten is helemaal niet zo eenvoudig als de meeste mensen denken. Thee is namelijk een delicaat natuurproduct en door het simpelweg in kokendheet water te gooien doe je het eigenlijk te kort. De juiste temperatuur is van groot belang voor de ideale smaak.

Voor Oolong, Pu-erh en zwarte thee laat je het water kort koken, zo stelt Detheespecialist.nl. Vervolgens meet je de juiste hoeveelheid thee af (zo’n 1 tot 2 gram per kop). Je schenkt hier net genoeg water overheen om de bladeren te bedekken, laat dit 10-20 seconden staan en giet het water dan weg zodat de blaadjes openen en de temperatuur in de kop nog hoger wordt. Vervolgens giet je het kokende water over de bladeren en laat je het zo’n twee tot vijf minuten trekken. Liever groene of witte thee? Dan is de juiste temperatuur van groot belang. Voor groene thee is een temperatuur van 70-75 graden Celsius perfect, terwijl witte thee juist het beste smaakt bij een temperatuur van 80-85 graden. Als je voor deze theesoorten kokend water gebruikt, zullen ze bitter smaken.


Met de Princess Moments Waterkoker is je kopje thee altijd perfect op temperatuur. Je stelt simpelweg de temperatuur van het water in en laat de waterkoker het werk doen. Ideaal is dat deze waterkoker een wifi-functie heeft, waardoor je op afstand thee kunt zetten met je smartphone of voice control. Hierdoor hoef je nooit meer te wachten op het perfecte kopje thee. Ook beschikt de waterkoker over een ‘keep warm’ functie, waardoor je thee lekker warm blijft als je online meeting uitloopt. En daarnaast ziet de waterkoker er met haar matzwarte finish en LED display ook nog eens heel stijlvol uit.

www.princesshome.eu

Delen

Journalist

Related articles