European Media Partner

Het belang van Duurzame Inzetbaarheid

Drie vragen aan… arbeids- en organisatiepsycholoog Lucienne Samuels


Duurzame inzetbaarheid is echt iets van nu. Waarom is aandacht hiervoor zo urgent?

“Duurzame inzetbaarheid gaat over met elkaar zorgen dat medewerkers nu en in de toekomst gezond en veilig, deskundig, productief en bovendien gemotiveerd kunnen werken. Dat dit parapluthema zo urgent is, komt mede door de gestegen pensioenleeftijd. De fysieke en mentale belasting van medewerkers is hierdoor een enorme uitdaging. Denk aan zware beroepen. Duurzame inzetbaarheid gaat ook om de vraag hoe mensen plezier houden in het uitvoeren van hun job.”

 

En hoe doe je dat dan precies?

“Wij hanteren een model waarbij een complete set aan factoren aan bod komt, waaronder ontwikkeling, werkplezier, veiligheid en gezondheid, maar ook het dagelijks werk. Zo kun je per moment en per werknemer beoordelen welke acties nodig zijn. Soms kan het gaan om ontwikkeling, de volgende keer kan het gaan om gezondheid.”

 

Het is dus vooral maatwerk?

“Ja, je moet als werkgever en als werknemer goed nadenken welke eventuele interventies nodig zijn. Wij zijn in ieder geval voorstander van een integrale aanpak. Probeer met elkaar te kijken welke factoren invloed hebben op duurzame inzetbaarheid.”

Delen

Journalist

Related articles