European Media Partner

Hebben we het kantoor nog wel nodig?

COVID-19 dwong miljoenen mensen vanuit huis te werken en stimuleerde organisaties na te denken over meer radicale vormen van thuiswerken. Hierdoor krijgen werknemers meer flexibiliteit en kan de organisatie kosten besparen. Radicaal thuiswerken kan echter ook een risico vormen voor groei en innovatie. Tegelijkertijd zien organisaties ook in dat we niet meer terug kunnen naar het kantoor pre-COVID-19.

“We weten dat het grootste deel van de mensen, 88 tot 90%, terug wil naar kantoor”, vertelt Rick Bomer, Sales Director Nederland bij Steelcase, marktleider in kantooromgevingen. “We missen de connectie met anderen, het gevoel ergens bij te horen.”


Betekent dat dan dat thuiswerken toch niet zo effectief is als we dachten? “Niet per se”, stelt Bomer. “Vanuit huis werken kan heel goed zijn voor je focus en heel nuttig wanneer je echt iets gedaan moet krijgen. Het is echter veel moeilijker om nieuwe ideeën te bedenken en complexe problemen op te lossen in een virtuele omgeving. Thuiswerken heeft zeker zijn voordelen, maar we weten ook dat het ons uitput als we het voor langere tijd moeten doen en als het de enige manier van werken is. Dat is de zogeheten Zoom-uitputting, wanneer we fysiek te veel zitten en ons eenzaam gaan voelen.”


Het kantoor zal dus zeker blijven bestaan, aldus Bomer, maar het moet wel veranderen. “Het kantoor zoals we het kennen is niet bestand tegen de uitdagingen die de post-covid wereld met zich mee brengt. Maar in de basis blijft de rol van het kantoor hetzelfde: een gezamenlijke werkomgeving is essentieel om samenwerking te stimuleren en ideeën te creëren, wat op afstand veel lastiger is. Het zal ook een cruciale rol blijven vervullen in het vormen van een community en ervoor zorgen dat mensen zich een onderdeel van het bedrijf voelen.”


In de toekomst zien we verschillende manieren om te werken naast elkaar bestaan, vertelt Bomer. “Thuiswerken, werken op kantoor en - vooral in grote steden - hybride vormen van samenwerken. In Nederland werken wij samen met onze partner OCS+ en zien we dat deze nieuwe manieren van werken al lang de norm is. Werknemers zijn gewend aan flexwerken en onze leiders managen niet op basis van het aantal uren dat we op kantoor zitten, maar op basis van onze performance. We hebben nu de mogelijkheid om een nieuwe stap te zetten naar het kantoor van de toekomst. Een agile en flexibele omgeving, waar sensoren en voice control devices ons ondersteunen. Laten we niet teruggaan naar de oude status quo, maar laten we de kans grijpen om het kantoor opnieuw te definiëren en nog beter te maken, zodat mensen en organisaties verder kunnen groeien.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles