European Media Partner

Hard werken om patiënten beter te maken met nieuwkomer Incyte

Incyte is een wereldwijd actief biofarmaceutisch bedrijf met meer dan 1600 werknemers. Een groot deel daarvan, meer dan 800 werknemers zijn wetenschappers die dagelijks in laboratoria medicijnen ontwikkelen voor oncologie, ontstekingen, auto-immuun ziektes en dermatologie.  

“Dankzij onze unieke expertise in medische chemie en biologie heeft Incyte een divers portfolio van producten weten te creëren waarvan een groot deel is ontdekt door de ‘inhouse’ wetenschappers van Incyte”, vertelt Carolina Correa, General Manager Benelux bij Incyte. “Wij hebben zeven succesvolle producten weten te ontwikkelen die wij zelf of via onze partners op de markt brengen. In Nederland hebben we Iclusig (ponatinib), een goedgekeurd medicijn voor de behandeling van twee soorten leukemie, gerealiseerd. En binnenkort hopen we daar nog twee producten aan toe te kunnen voegen.” 


Wetenschap leidt tot succes

Incyte gelooft in de wetenschap, aldus Correa. “En wij geloven dat wetenschap uiteindelijk tot succes zal leiden. In tegenstelling tot veel andere farmaceutische bedrijven, die graag ‘de grootste’ in hun vakgebied of specialisatie willen zijn. Incyte kijkt naar het molecuul, ontdekken de wetenschap en kijken dan waar de wetenschap hen naartoe brengt. Omdat wij geloven in de wetenschap brengt dit ons in vele gevallen naar kleine indicaties, naar oplossingen voor ziekten die niet vaak voorkomen en waar de winst klein is, maar waar de patiënt enorm veel aan heeft.”


Ervaringen

“Voor ons is de wetenschap zo belangrijk omdat wij ons werk doen vanuit een missie, een overtuiging”, aldus Correa. “Allemaal hebben we te maken met ziekten zoals kanker. Iedereen kent wel iemand dichtbij die deze ziekte heeft of heeft gehad. Of die het zelf heeft ervaren. Ik heb zelf op zeventienjarige leeftijd leukemie gehad en stond op het punt om medicijnen te gaan studeren. Nadat ik door de medicijnen en geweldige doctoren beter werd kon ik het niet aan om medicijnen te gaan studeren, vanwege de emoties. Maar de wil om iets terug te doen voor de geweldige zorg was daar. Daarop besloot ik farmaceutische wetenschappen te gaan studeren. En zo zijn er met mij vele anderen in de farmaceutische industrie die dit werk vanwege deze overtuiging doen met enorm veel passie, zo ook bij Incyte. Wij doen ons werk echt voor de patiënten.”


Nederland  

Op dit moment lopen er vijftig klinische onderzoeken over heel de wereld, waarvan 21 in Nederland in 44 ziekenhuizen en onderzoekslaboratoria, vertelt Correa. “Deze onderzoeken helpen ons om nieuwe medicijnen te vinden op het gebied van oncologie, auto-immuun ziekten en dermatologie. De eerste die zullen worden gelanceerd hebben een focus op cholangiocarcimoma en diffuus grootcellig B-cellymfoom. Niet alleen worden de medicijnen uitgebreid in het portfolio, we zijn ook opzoek naar nieuw talent. Talent vanuit de wetenschap en industrie om onze zoektocht naar nieuwe medicijnen voort te kunnen zetten. Daarbij werken we agile. Iemand met een goed idee krijgt de aanmoediging en hulp om dit idee ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren.” Het team in de Benelux bestaat nu uit 15 mensen, maar in de komende twee jaar, als alles goed gaat, wil Incyte dit graag verdubbelen.


Samenwerking

“We beseffen heel goed dat wij niet enige zijn met goede ideeën of innovatieve ontwikkelingen”, gaat Correa verder. Incyte gaat dan ook graag samenwerkingen aan met partners door heel Europa dat wordt geïllustreerd door lokale en nationale partnerships met gelijkgestemden die zich willen inzetten om de levens van patiënten te verbeteren. “In Europa hebben we per land partnerships. In Nederland werken we bijvoorbeeld samen met Hematon Patiëntenorganisatie en de HOVON experts.” Incyte kijkt er naar uit om meer partnerships en samenwerkingen aan te gaan om zo datgene veilig te stellen waar de focus van Incyte op ligt: namelijk de patiënten.


Ga voor meer informatie naar www.incyte.com 


Delen

Journalist

Related articles