European Media Partner

Haartransplantaties steeds meer in trek

Kaalheid bij mannen komt vaker voor. Dat is deels erfelijke belasting, maar komt ook door invloed van buitenaf. Stress en ongezonde leefgewoontes zijn van grote invloed op de kwaliteit van het haar.

Tachtig procent van de mannen krijgt met kaalheid te maken en negentig procent daarvan moet ondervinden dat haaruitval eerder plaatsvindt dan bij de generatie voor ons. “Tegenwoordig zie je al dat mannen van twintig hiermee te maken krijgen”, stelt Coen Gho van het Hair Science Institute


Er is ook goed nieuws. Er bestaan namelijk wel degelijk oplossingen. Zo kun je uiteraard voor een haarstukje kiezen, wat zeker niet iedereen zijn voorkeur heeft. Medicamenteuze oplossingen zijn ook mogelijk. Dat zijn echter geen wondermiddelen omdat ze slechts tijdelijk werkzaam zijn. Het beste alternatief wat zeker een blijvend resultaat oplevert, zijn haartransplantaties. Daarbij moet je echter wel opletten, tot welke keuze je komt. Bij traditionele haartransplantatie-technieken, zoals de ‘Strip-methode’ of FUE-methode, worden de haarwortelzakjes in zijn geheel verwijderd. Het grote probleem is dat er in het donorgebied geen hergroei plaatsvindt en dat er altijd blijvende littekens achterblijven. Vervolgens worden de haarwortelzakjes op de nieuwe hoofdplek aangebracht.


Coen Gho toont zich voorstander van de HaarStamcel Transplantatie. Grootste verschil is dat er slechts kleine delen van de haarwortelzakjes worden verwijderd, waardoor veel meer haarweefsel in het donorgebied achterblijft en de kans op hergroei in het donorgebied dus veel groter is. Door gebruik van andere materialen is het hierbij mogelijk om kleinere grafts (haarzakje met haren) te gebruiken. De grote voordelen zijn de afwezigheid van littekens, de mogelijkheid om een hogere haardichtheid te bereiken en dat het donorgebied voor vervolgbehandelingen nog gebruikt kan worden. “Voor jongere personen is het laatste van cruciaal belang. Juist die doelgroep zullen later waarschijnlijk nog vervolgbehandelingen nodig hebben. Haaruitval is immers een voortschrijdend proces.”

Delen

Journalist

Related articles