European Media Partner

Goede messen zijn onmisbaar

Een goede thuiskok kan niet zonder goede messen. Het juiste materiaal maakt het koken niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk leuker. Maar het aanbod is soms overweldigend. Hoe kies je de juiste messen?

Wat is het doel?

Bij het kiezen van het juiste mes is het belangrijk je af te vragen wat je precies wilt gaan snijden. Een koksmes gebruik je immers op een andere manier dan een schilmesje. Als je weet wat je met je mes wilt gaan doen, kan je een betere keuze maken. Over het algemeen is het aan te raden om in elk geval een koksmes, een schilmes en een kartelmes in huis te hebben.


Comfort?

Ook het handvat maakt veel verschil. Hoe ligt het mes in de hand? Een schilmesje moet je losjes vast kunnen houden, terwijl je een koksmes juist stevig vasthoudt, zoals je ook een hamer vast zou houden. Als je een te klein handvat of juist te groot handvat kiest, moet je je mes altijd krampachtig vasthouden. En dat maakt van het snijden een ongemakkelijke ervaring.


Klassiek

Als je een complete collectie wilt is een klassieke messenset altijd een goed idee. De Wüsthof Classic serie van het 200 jaar oude familiebedrijf Wüsthof Dreizack uit Solingen biedt je alles was je nodig hebt. De klassieke messen zijn gemaakt van staal met een hardheid van 58 HRC. Het handvat is van hout en ligt prettig in de hand. En als je dan toch bezig bent, schaf dan ook gelijk een passend messenblok aan. Het Crafter Messenblok met zes delen past perfect bij de look en feel van Wüsthof’s Crafter messen. Deze blikvanger in de keuken combineert donker, gerookt en licht eiken- en esdoornhout en geeft je messen de optimale bescherming.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles