European Media Partner

Gezonder snoepen

3 vragen... Daan Schapendonk, co-founder Fruitfunk

Snoep is van veel kinderen het favoriete tussendoortje. Als ouder wil je het beste voor je kind, een lastige strijd tussen snoep en gezond. Hoe zorg je ervoor dat het snoepmoment van kinderen toch zo gezond mogelijk is? Daan Schapendonk licht toe.

Zijn er ook alternatieven van snoep die we kinderen kunnen geven?

“Zelf ben ik ook vader en liep er zes jaar geleden tegen aan dat het niet goed voelde om mijn kinderen elke dag snoep te geven. Ik ging op zoek naar een manier om een verantwoord en lekker alternatief voor snoep te kunnen bieden.”


Hoe kunnen we snoep gezond maken?

“Door met goede basis ingrediënten te werken. Je ziet tegenwoordig vaker dat suiker wordt vervangen voor zoetstof, maar daar wordt een product niet beter van. Daarom is fruit nog altijd het beste als basis. Vervolgens wordt het vocht eruit onttrokken en wordt er verder niets aan toegevoegd. De suikers uit fruit worden beter opgenomen doordat de vezels en mineralen uit het fruit bewaard blijven. Vers is nog altijd het gezondst, maar als je kind een snoepje krijgt zijn onze producten het beste alternatief.”


Hoe probeer je zoveel mogelijk mensen te overtuigen van goed snoep?

“We merken dat veel mensen zich niet bewust zijn van de keuze die ze hebben. Dit jaar hebben we met een aantal gelijkgestemde partners de Week van Snoep Goed georganiseerd. Tijdens deze week dagen we Nederlanders uit om een week lang ongezonde tussendoortjes te vervangen voor gezondere alternatieven. We willen laten zien dat het met kleine veranderingen mogelijk is om gezonder te leven. Op deze manier kunnen mensen kennis maken met verantwoorde tussendoortjes. Ik vind het delen van de juiste informatie over voeding ontzettend belangrijk. Waar kun je op letten bij een tussendoortje? Tijdens de Week van Snoep Goed hebben we een magazine uitgebracht vol relevante informatie over voeding. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat de supermarkten hun verantwoordelijkheid nemen in het aanbieden van verantwoorde alternatieven, zodat de keuze voor de consument gemakkelijker wordt. Ik hoop dat het de schappen met snoep in de supermarkt in de nabije toekomst bestaat uit minstens één meter met gezonde alternatieven!”

Delen

Journalist

Related articles