European Media Partner

Genieten van het Groene Hart in Zoetermeer

Maar weinig steden in de Randstad hebben zoveel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen, fietsen, vogels spotten, met de kinderen erop uit gaan of sporten als mountainbiken, suppen of zwemmen. Het kan allemaal! 

Ontspannen in de natuur
Tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg vind je het nieuwe recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder. Dit recreatiegebied is pas vorig jaar geopend en is nog volop in ontwikkeling. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, skaten en paardrijden. Of verken het gebied aan de hand van de podcast die boswachter Arjen Postma heeft opgenomen. Hierin neemt hij je al wandelend mee door een deel van de polder. 
Het Balijbos ligt vlakbij de stad, maar het voelt net alsof je midden in de natuur bent. Het speelbos in het Balijbos is voor kinderen een echt walhalla. Hier draait alles om natuurlijk spelen, ontdekken én om de ridders. Kinderen kunnen hier het speelkasteel en de houten ridders die de poort in de stadsmuur bewaken ontdekken. Ook kunnen ze springen over de stapstenen en zichzelf over het water trekken met een pontje.


Fiets- en wandelroutes
Zin in een activiteit die net even wat anders is dan normaal en geschikt is voor het hele gezin? Ga dan geocachen. Dit is een soort speurtocht waarbij je zelf door middel van coördinaten de route gaat ontdekken. Of volg één van de tien architectuurwandelingen die je langs plekken in Zoetermeer brengen die je nog niet eerder hebt gezien. De grote variatie in bouwtrends maakt Zoetermeer interessant, avontuurlijk en het ontdekken meer dan waard, voor zowel haar inwoners als voor bezoekers van buiten de stad. Zoetermeer heeft meer dan 180 kunstwerken verspreid over de stad. Met één van de vier kunstroutes kom je alles te weten over de kunstwerken. En extra leuk is dat er bij ieder kunstwerk speciaal een vraag gesteld wordt aan kinderen. Zo worden zij gestimuleerd om goed te kijken en na te denken over hoe zij een kunstwerk zien. Voor de sportievelingen onder ons is er een speciale mountainbike route door de heuvels van het Buytenpark. De fiets- en mountainbikeroutes gaan niet alleen door de stad of over de heuvels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht richting zee, door de polder, parken of het Groene Hart? Zoetermeer is dé plek voor een heerlijke wandeling of fiets- of mountainbiketocht!


Kampeer in Zoetermeer 
Vanwege de ideale ligging, grenzend aan het Groene Hart en de steden Leiden, Gouda, Rotterdam en Den Haag is Zoetermeer een ideale uitvalbasis voor een weekendje weg in eigen land. Winkelen kan in het Stadshart, in de authentieke Dorpsstraat of in het Woonhart. In deze omgeving zijn ook de vele restaurants, terrassen, het Stadstheater, filmhuis en de bioscoop. Blijf je liever in de natuur, dan kun je heerlijk slapen op camping De Drie Morgen, een landelijke en knusse camping midden in de Nieuwe Driemanspolder. Of zet je tent op bij Boerderijcamping ’t Geertje, vlakbij de Zoetermeerse Plas. Deze camping beschikt, naast het trekkersveldje voor je tent, over twee trekkershutten met elk twee stapelbedden. Ontbijt en diner vinden plaats in het restaurant van de boerderij. Wil je liever wat meer comfort? Kies dan uit één van de vier hotels of de verschillende B&B’s verspreid door de stad.


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles