European Media Partner

Geniet van de vrijheid en de rust in het westen van Oostenrijk

Even weg van het leven van alledag en in de ontspanningsmodus. Velen kijken daar naar uit en nu de grenzen weer open gaan en vakanties mogelijk zijn is het dus ook hoog tijd voor een ontspannen vakantie. 

Denk dan ook eens aan het Westen van Oostenrijk, waar vele ontspanningsmomenten te vinden zijn. In deze regio, in het hart van de Alpen, is alles aanwezig voor een kleine of grote pauze in het drukke leven. De natuur biedt vele mogelijkheden voor een sportieve inspanning met de e-bike of kabelbaan, maar ook het stadse leven is niet ver weg. Geniet van historische gebouwen, moderne architectuur en slenter heerlijk door de kleine en veelal verstopte steegjes. Wie denkt dat je alleen kan ontspannen in de natuur zal zien dat dit ook zeker mogelijk is in Innsbruck. 


Dé sport om ultiem te ontspannen is natuurlijk yoga. Op de berg Patscherkofel, Nordkette of de Rangger Köpfl vind je diverse outdoor yogastudio’s, waar oefeningen en meditatie in combinatie met de frisse berglucht en adembenemende uitzichten zorgen voor ultiem genieten én ontspanning. Neem daarna een heerlijk frisse duik in één van de vele meren die te vinden zijn in Tirol. Voor wie een duik in het koude bergwater te koud is, is het natuurlijk ook mogelijk om heerlijk te wandelen rondom de meren of te genieten aan de oever. De prachtige natuur rondom meren als de Natterer See of de Lanser See nodigt uit om heerlijk te wandelen.  


Voor de echte natuurliefhebber zijn er talloze bos- en natuurwandelingen waar men uit kan kiezen. Ga van berghut naar berghut en wandel een paar dagen door de prachtige natuur. En ook al ga je een paar dagen wandelen, ook dan kun je uitstekend ontspannen! Ontspanning kun je namelijk ook heel goed vinden in beweging. Uiteraard kan er gewandeld worden onder begeleiding van berggidsen, die je de mooiste plekjes van de regio laten zien. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit gaan. Dan kun je het beste de Perspektivenweg volgen op de Nordkette voor adembenemende vergezichten op de bergen, maar ook op de stad. Op de Mooswiesenronde op het Mieminger Plateau wandel je op de veldwegen langs kleine meren en een prachtige kapel met het altijd indrukwekkende uitzicht op de Mieminger bergketen. En wat dacht je van een lamawandeling? De ‘harige begeleider’ wandelt met je mee tijdens een wandeling over het zonovergoten Mieminger Plateau. De ruwharige, vriendelijke dieren, met hun rustige pas zorgen ervoor dat je gelijk een versnelling terugschakelt en heerlijk geniet van rust en omgeving. Ben je misschien wat moeilijker ter been? Dan kun je het beste in de ‘Waldstrassenbahn’ stappen. Deze tramlijn (nummer zes) brengt de natuurliefhebber van de stad naar de natuur. Langs deze route kom je veel leuke, kleine dorpjes tegen. 


Na een dag of vakantie in de natuur helemaal opgeladen? Sluit je verblijf dan in stijl af met een wellness of spabehandeling. Ga voor een behandeling in één van de vele wellnesshotels met keuze uit heerlijke behandelingen met uitzicht op de alpiene natuur. En al dat ontspannen maakt natuurlijk hongerig. Geniet van de Tiroolse keuken op een picknickkleed in het groen, in een gondel terwijl je naar de top van een berg gaat of op een zonovergoten terras met uitzicht op één van de vele meren die de regio rijk is. Keuze genoeg om heerlijk te ontspannen in Tirol.


Delen

Journalist

Related articles