European Media Partner

Gemak en comfort, ook op de camping

Kampeerders heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Mede door de coronacrisis zijn we er het afgelopen jaar steeds meer op uit getrokken met eigen middelen, en dat kan zo luxe als je het zelf wilt.

“Mensen zijn steeds meer gaan kamperen”, vertelt Roland Schimmel, Sales Manager Outdoor Division Central Europe & MEA bij Dometic. “We gingen steeds vaker weekendjes weg in eigen land, niet alleen in de zomer, maar ook in het najaar en zelfs in de koude wintermaanden. Niets was ons te gek. De echte kampeerder maakt het eigenlijk niet uit wat voor weer het is, maar we zagen wel dat steeds meer kampeerders gingen voor gemak en luxe.”


Mobile Living Made Easy

Dometic verkoopt dan ook vooral artikelen die het kamperen voor de consument aangenaam maken. “Mobile Living Made Easy noemen we dat”, stelt Thierry Batenburg, Sales Manager RVAM Division Central Europe & MEA bij Dometic. “Kamperen kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren. In een tent, maar ook met een caravan of camper of misschien zelfs met een boot. Op de camper en caravan markt zien we een enorme vraag naar nieuwe en gebruikte caravans en campers die we van alle gemakken kunnen voorzien. Denk aan koelkasten, luifels, spoelbakken en ovens, airconditioners en prettige toiletoplossingen waardoor je niet meer met de rol onder de arm naar het toiletblok hoeft te lopen.”


Maar ook als je met een tent op stap gaat hoef je niet in te leveren op comfort, stelt Schimmel. “Waar je vroeger uren bezig was met zware tentstokken en je handen tekortkwam, kan je nu in je luie stoel zitten met een kopje koffie en toekijken hoe de tent of voortent opgepompt wordt met een elektrische pomp. Dometic heeft een groot aanbod van opblaasbare familietenten en is marktleider op het gebied van opblaasbare voortenten, dus kamperen word je echt gemakkelijk gemaakt. Ook het weer is eigenlijk geen enkel probleem meer. Je kan je erop kleden en de Dometic kachel of airco kan worden aangezet. Daarnaast zijn onze tenten waterdicht en onze stoelen zeer comfortabel.”


Wensen

De wensen van kampeerders lopen dus behoorlijk uiteen. “Door echt met onze consumenten te praten leren wij hen goed kennen”, vertelt Schimmel. “We staan veel op consumentenshows en luisteren naar de wensen van onze consumenten. Zij hebben vaak hele leuke ideeën en wensen. Daarnaast gaan we ook in gesprek met onze camping specialisten om de behoeften van kampeerders te achterhalen.” En Dometic kijkt ook naar de home markt, vertelt Batenburg. “De ontwikkelingen en trends die we daar zien voeren we dan weer door als mobiele oplossing.”


Essentieel

Afhankelijk van waar je naartoe gaat zijn een aantal zaken volgens Batenburg en Schimmel essentieel. “De zomers worden steeds langer en warmer”, stelt Batenburg. “Dus investeren in een airconditioning voor je camper of caravan is wat mij betreft echt geen overbodige luxe.” Daarnaast is het vooral belangrijk dat je gaat voor goede kwaliteit. “Of je nou kampeert met een caravan, een camper, een daktent of een gewone tent, je spullen kan je het beste kopen bij een camping specialist. Wij bieden voor elke portemonnee producten van hoge kwaliteit. Uiteindelijk wil je namelijk vooral lol maken, plezier hebben en genieten van je vrijheid wanneer je op de camping staat. Met de juiste spullen kan dat voor iedereen gerealiseerd worden.”Feit

Verhuizing

Door de integratie van Kampa in Dometic verhuist Dometic binnenkort naar een nieuwe locatie in Oosterhout. “Hier komen onze sales, marketing en service afdelingen voor de gehele Benelux”, vertelt Roland Schimmel. “Ook komt hier een mooie showroom waar we onze collectie zullen presenteren en we de nieuwste innovatieve producten laten zien aan onze dealers. Het brengt ons dichter bij onze klanten en onze partners.” 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles