European Media Partner

Ga voor glas

Mensen willen steeds vaker en langer buiten kunnen zitten. Terras- of balkonbeglazing is hiervoor een perfecte oplossing.

Er zitten verschillende voordelen aan glazen wanden”, vertelt Albert van de Breevaart, algemeen directeur van Metalura. “Zo houdt het bijvoorbeeld geluid tegen. Dat kan een ideale oplossing zijn voor appartementencomplexen die naast een drukke weg gebouwd zijn. Ook zorgt zo’n glazen wand ervoor dat je uit de wind zit, waardoor je langer kunt genieten van je terras. Staat er geen wind? Dan kan je de beglazing gewoon openschuiven en volop genieten van de zon.”


Albert van de Breevaart, algemeen Directeur van Metalura


Volgens Van de Breevaart zitten er grote voordelen aan het gebruik van glazen en aluminium systemen. “Glas en aluminium behoeven weinig onderhoud. Je moet het natuurlijk wel regelmatig schoonmaken, maar het corrodeert bijvoorbeeld niet. Als je het een aantal keren per jaar schoonmaakt blijft het er uitzien als nieuw. En ook het schuif- en draai-/vouwsysteem blijft perfect werken omdat het sterke materialen zijn.”


Dan is het echter wel van groot belang dat je materiaal van hoge kwaliteit gebruikt. “Soms zie je systemen die na een paar jaar al kapotgaan, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je gebruik maakt van goed, sterk materiaal, dan kan je beglazing jaren meegaan. Denk dan bijvoorbeeld aan glas met een dikte van 10 millimeter en coating van premium kwaliteit. Dat slijt gewoon niet.”


Met de coronacrisis kunnen dit soort oplossingen ook op andere inventieve manieren worden ingezet. “In restaurants bijvoorbeeld”, stelt Van de Breevaart. “Deze mogen nu natuurlijk weer open, maar omdat we dan nog steeds anderhalve meter afstand moeten houden, moeten er wel nieuwe oplossingen bedacht worden. Bijvoorbeeld met glazen scheidingswandjes tussen de tafeltjes. Datzelfde zien we nu ook al bij verpleegtehuizen waar glazen tuinkamers met een glazen wand in het midden worden ingezet zodat patiënten hun familie op die manier toch kunnen zien. Dit soort glazen wanden kunnen dus enorm flexibel worden ingezet. Ook voor oplossingen waar we ze in eerste instantie niet voor bedoeld hadden.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles