European Media Partner

Ga voor een optimale wintervakantie naar Oostenrijk

Wie droomt er niet van een heerlijke frisse wandeling of skitocht in de Oostenrijkse Alpen deze winter? Helaas is het dit jaar iets anders dan normaal. Toch zetten we alles voor je op een rij, zodat mocht het zo ver zijn, we goed voorbereid, volgens de COVID-19 maatregelen, op wintervakantie kunnen.

Hoe staat het er nu voor? Oostenrijk bevindt zich niet langer in een lockdown, maar er geldt een negatief reisadvies. Bovendien zijn restaurants en cafés gesloten. Voor wintersportgebieden in Oostenrijk en wintersportliefhebbers een enorme domper, want vele hotels, restaurants en andere accommodaties waren goed voorbereid op het seizoen.


De afgelopen maanden hebben we veel gehoord over negatieve reisadviezen. Zo zagen we in het voorjaar landen nog op oranje en werden deze in de zomer geel. Helaas zijn veel landen in Europa nu weer oranje en sommige zelfs rood, aldus de website skiinformatie.nl. Inde laatste persconferenties is duidelijk geworden dat het sterk wordt afgeraden om op wintersport te gaan en mocht men toch gaan bij thuiskomst in thuisquarantaine te gaan. Maar mocht het later in 2021 wel mogelijk zijn, dan zijn er genoeg mogelijkheden.


De gezondheid van alle gasten en medewerkers in de wintersportgebieden staat voorop en desbetreffende skigebieden zijn dan ook voorbereid op nieuwe ontwikkelingen en eventualiteiten, vertelt Colette Verra, marketingexpert wintersportvakanties. “Zo moet er in Oostenrijk bij accommodaties tussen gastengroepen altijd minimaal één meter afstand zijn, is het dragen van een mond- en neusmasker verplicht voor medewerkers met klantcontact, en voor gasten in algemeen toegankelijke ruimtes. In restaurants is het dragen van mond- en neusmasker verplicht voor personeel en gasten, maar mag deze af wanneer zij aan tafel zitten en moeten de gasten de minimale afstand van één meter houden tot andere personen, die niet tot eigen groep behoren. Natuurlijk is het mond- en neusmasker ook verplicht in de skigondels en skibussen en kunnen er bij individuele kabelbanen extra maatregelen gelden.”


Mochten de skipistes nog niet open zijn dan is er nu de mogelijkheid om tot en met 9 mei 2021 te profiteren met een speciale pas van de vele mogelijkheden die de regio Innsbruck en het Stubaital in Oostenrijk te bieden hebben, gaat Verra verder. “Met de pas kan gebruik worden gemaakt van 308 kilometer aan pistes en 111 kabelbanen. Bovendien heeft de regio ook nog eens drie zwembaden en 22 aanbieders van geweldige activiteiten. Ideaal voor de perfecte wintervakantie. Ook ben je met deze pas mobiel, want op geselecteerde lijnen kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Of je nu geïnteresseerd bent in een ochtend op de piste en ’s middags wilt genieten van een museumbezoek met aansluitend een glaasje glühwein op de kerstmarkt, of de gehele dag sportvrij wilt doorbrengen en wil genieten van de winkels van Innsbruck, het klokkenmuseum Grassmayr en in de voetsporen wilt treden van de Habsburgers in de keizerlijke vertrekken van Hofburg. Het kan allemaal!” Zeker met het oog op de onzekere periode die er nog aan komt bieden deze opties een uitkomst, voor ieder wat wils, geheel volgens de COVID-19 maatregelen. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles