European Media Partner

Froukje de Both: “De zomer, daar leef ik van op!”

De zomer vind ik de leukste tijd van het jaar; ik word er ontzettend vrolijk van. Ik ga vaker naar buiten, plan meer etentjes en vind het extra fijn om gezond bezig te zijn. Aankomende zomer ga ik ook nog eens aan een gaaf, nieuw project werken. Laat de zomer maar komen!

Onder het motto ‘gelukkig niet perfect’ heb ik samen met mijn goede vriendin Kimberly het online vrouwenplatform ‘Kees!’ opgericht. Het omarmen van je imperfecties is het centrale thema en dat laten we aan bod komen door onder andere video’s, redactionele stukken en columns. Het idee erachter is dat er door de media veel druk op vrouwen wordt gelegd. Je moet op allerlei vlakken perfect zijn, zowel van buiten als van binnen. Wij willen een tegengeluid bieden. Want waarom zou je alleen van een dagje strand kunnen genieten als je een killerbody hebt? Wanneer je je imperfecties accepteert, wordt je leven zoveel makkelijker. Als je een dag niet zo lekker in je vel zit, is dat prima. Dan ben je niet gelijk depressief. En als je het na een scheiding moeilijk hebt en daar openlijk voor uitkomt, is dat ook helemaal oké. Ik hoop dat vrouwen door ons platform geïnspireerd raken. De afgelopen tijd zijn we druk geweest met opstarten en in de zomermaanden gaan we keihard werken om het platform zo hard mogelijk te laten groeien.


Natuurlijk probeer ik komende zomer ook genoeg vrije tijd in te plannen. Vooral omdat mijn dochter Emma dan een lange vakantie heeft. We gaan samen naar Italië, één van mijn favoriete vakantielanden. De omgeving, de cultuur, de mensen… Ik vind het een ontzettend rijk land. Maar waar ik het meest naar uitkijk, is de tijd die ik met haar ga doorbrengen. Samen naar het strand, zwemmen, eten, dagjes uit; heerlijk! In de zomermaanden vermaak ik me thuis overigens ook prima. Zomers geluk kan in de kleine dingen zitten. Een spontane borrel met vrienden die uitloopt op een etentje in de tuin, de stemmetjes van onze kinderen die buitenspelen, een wandeling met de hond door het natuurgebied naast mijn huis of een dagje strand. Daarnaast ga ik in de zomer spontaan vaker hardlopen, omdat de omgeving dan zo mooi groen is en de vogels extra hard fluiten.


De zomer, daar leef ik echt van op. Wie niet?


Froukje de Both, actrice en presentatrice

Delen

Journalist

Related articles