European Media Partner

Flexibiliteit is de sleutel

Verschillende sectoren worden nu op verschillende manieren geraakt door de coronacrisis. De een meer dan de ander. De automobiele sector is deels stilgevallen doordat de onderdelen niet meer uit China konden komen, maar de levensmiddelensector, en vooral de supermarkten, hebben het drukker dan ooit. Zij hebben nu elke dag kerst. Ook een aantal bedrijven in de bloemensector die eerst veel klanten bijvoorbeeld in de horeca van bloemen voorzagen, hebben nu voor een deel deze uitval goed kunnen maken door orders van bedrijven die hun medewerkers die thuiswerken met een bloemetje een hart onder de riem willen steken. Deze sector speelt in op de veranderende vraag tijdens de coronacrisis. Dat vereist flexibiliteit en dat is wat de logistieke sector nodig heeft voor de toekomst.

Frits de Wind, logistiek adviseur, beaamt dit. Tijdens deze coronacrisis is duidelijk geworden waar de gebreken liggen. “Veel producten, onderdelen en halffabricaten worden uit China gehaald. Dit is zeer goedkoop, maar wat kost het nu echt om het hier in Nederland te krijgen? Ook kun je zomaar tien tot twaalf weken kwijt zijn aan levertijd. En dat is tijdens de coronacrisis pijnlijk duidelijk geworden. Ik ben dan ook een voorstander van niet alles van dezelfde leverancier halen, maar bijvoorbeeld van een leverancier dichter bij huis.”


Frits de Wind, logistiek adviseur


Daarnaast is er een tendens naar lagere aantallen in de logistieke sector, die bij grote aantallen tot een aanzienlijke winst kunnen leiden voor bedrijven, enorm belangrijk geworden, volgens De Wind. “Daarvoor is het belangrijker dan ooit dat processen goed verlopen, zonder verliezen. Er zijn bijvoorbeeld nu bedrijven die dertigduizend pakketjes per dag verwerken. Wanneer elk pakketje een seconde sneller kan, over dertigduizend pakketjes, kun je acht uur per dag besparen. Dat is één fte. Een ander voorbeeld zijn liedjes. Vroeger stonden deze op cd’s die je kocht voor ongeveer vijftien euro per stuk. Met een facturatieproces van een euro houd je dan marge over. Nu wordt er afgerekend per gestreamd nummer voor een veel lager bedrag, met een veel lagere (absolute) marge bij steeds verder toenemende aantallen. Daar moeten bedrijfsprocessen (onder andere het facturatieproces) op afgestemd zijn.” Met de toename van stromen wordt dus ook micromanagement belangrijker, aldus De Wind. 


“De consument verwacht veel meer en veel sneller. Flexibiliteit in het logistieke proces is dan een vereiste, want consumenten gaan mee met de trends, die steeds sneller lijken te verlopen.” Daarom is het goed voorspellen en flexibel reageren enorm belangrijk, aldus De Wind. “Je weet namelijk nooit wat er op je afkomt. Als je op alles al bent voorbereid word je log. Per deelsector is het daarom goed om te kijken wat je doet op voorspelling en wat je overlaat aan het toeval, dus de mate van flexibiliteit. Alles moet tegenwoordig agile zijn, wendbaar, en dat geldt ook zeker in de logistieke sector.”


De sector an sich is geneigd om met oplossingen te komen voor klanten of bedrijven, volgens De Wind. “Zij willen hen ontzorgen, maar de klant weet vaak helemaal niet wat hij of zij wil. Goede bedrijven bieden voor hun klanten integrale oplossingen. Iemand kan vragen om een nieuw magazijn voor opslag, maar door het logistieke proces slimmer in te richten is een nieuw magazijn misschien helemaal niet nodig. levensmiddelensector en een beter begrip van de logistieke sector kan tijd en geld besparen zodat de logistieke sector op een slimmere manier zich kan blijven ontwikkelen en groeien.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles