European Media Partner

Fenomeen voor foodspecialisten

De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten op 30 september en 1 oktober is een vakbeurs voor ondernemers en/of inkopers die werken met foodspecialiteiten. Dit kan zijn in een foodspecialiteitenwinkel, ambulante handel, slagerij, groentewinkel, bakkerij, restaurant, cateringbedrijf, supermarkt en overige bedrijven die werken met foodspecialiteiten. 

De vakbeurs is voor foodspecialisten één grote snoepwinkel, gevuld met lekkers en volop beleving. 30 jaar geleden begon dit als een kleine kaasbeurs, in een zaaltje van een hotel in Bunnik, met een handjevol standhouders. In de jaren die daarop volgden, groeide de vakbeurs in Expo Houten uit tot een fenomeen voor foodspecialisten op een oppervlakte van ruim 9000 m² en ruim 275 standhouders met producten van honderden merken uit binnen- en buitenland.

 

Ook een zeer belangrijk onderdeel van de vakbeurs is de noviteitenstand, alwaar deelnemers hun belangrijkste innovaties van het afgelopen jaar kunnen tentoonstellen voor de titel ‘Beste Noviteit 2019’, verkozen door een professionele jury onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf).

 

Tenslotte kunnen kaasliefhebbers hun kaaskennis meten door mee te doen met de kaaskeuringen van binnen- en/of buitenlandse kazen. Dit gebeurt volledig anoniem. 

Delen

Journalist

Related articles