European Media Partner

Enable U zorgt dat het klikt

Stel: je hebt een droom van een nieuwe service. De onderdelen om deze droom waar te kunnen maken bestaan al ergens, maar de ideale samenstelling nog niet: een goede verbinding tussen verschillende systemen is alles wat ervoor nodig is. Maar ja, daar zit nu juist vaak het probleem.

Enable U zorgt dat digitale informatie zonder moeite en zonder tussenkomst van mensen tussen verschillende applicaties kan stromen. “Dat is best een lastige klus”, vertelt Frank Arts, CEO van Enable U. “We zorgen dat de informatie die wordt opgeleverd door het eerste systeem perfect past in het andere systeem, houden rekening met de bestaande protocollen en zorgen dat dit alles veilig gebeurt. Voor bedrijven is het cruciaal dat deze systemen op een goede manier aan elkaar gekoppeld worden, omdat er simpelweg steeds meer systemen bijkomen om de gehele dienstverlening naar de klant in te vullen.”


Voor Enable U begint dit proces altijd bij de klant. “Als bedrijf moet je eerst na gaan denken over je droomplaatje”, stelt Arts. “Welke dienst wil je bieden? Welke systemen moeten daarvoor met elkaar gaan communiceren? Welke informatiestroom moet er plaats vinden? Het bedenken van de ideale dienstverlening laten we meestal over aan de klant. Vanuit een gezamenlijke design sessie volgt dan welke technische koppelingen er nodig zijn. Die gaan wij vervolgens veilig en snel realiseren èn managen. Connections as a Service (CaaS) noemen we dat. We gaan uit van datgene wat de klant wil bereiken en wij zorgen voor de benodigde integraties.”


Volgens Arts is er steeds meer vraag naar digitale verbindingen. “Het is duidelijk dat alles digitaal wordt. Het opzetten van de koppelingen is een vorm van systeeminrichting die noodzakelijk is als je wilt dat systemen rechtstreeks met elkaar gaan communiceren, zeker ook over de grenzen van de eigen organisatie heen. Denk bijvoorbeeld aan DigiD, dat is een systeem van de overheid om je te identificeren. Dit systeem wordt gebruikt door bijvoorbeeld de belastingdienst, zorgverzekeraars, het DUO en vele andere instellingen. Zonder goede koppelingen zou dit niet mogelijk zijn.”


Belangrijk is wel dat daarbij de veiligheid en integriteit van alle data gegarandeerd kan worden. “Het is essentieel dat er goed naar security gekeken wordt”, stelt Arts. “Wij geven aan onze klanten dan ook de garantie dat we niets met hun data doen. De data komt door een integratieknooppunt heen, maar we kijken er niet naar, het wordt niet opgeslagen, er wordt enkel gezorgd dat het goed afgeleverd wordt. De data is encrypted op de reis tussen de gekoppelde systemen, zodat niemand erbij kan. Beveiliging in allerlei aspecten, is echt een basis component bij het opzetten van connecties. Daarom komen mensen vaak ook bij ons terecht. Het opzetten van een eenmalige verbinding is meestal nog wel te realiseren door een systeembeheerder, maar een flink aantal verschillende, echt goed beveiligde en beheerde verbindingen, dat is een ander verhaal.”


Enable U wil er uiteindelijk voor zorgen dat iedereen efficiënter kan werken in digitale omgevingen, zonder dat ze hierbij risico’s lopen. “We willen een enabler zijn van een betere samenleving met een betere digitale omgeving voor de eindgebruiker, of dat nou een patiënt, student, bedrijf of gewoon de burger zelf is. Pak de vrijheid om een creatief idee te bedenken en wij zorgen dat het klikt.”


www.enable-u.nl 


Delen

Journalist

Related articles