European Media Partner
Marcel Wendt DIGITALISERING

eHerkenning: de digitale sleutel voor ondernemers

De Wet digitale overheid zal naar verwachting in de loop van 2019 ingaan voor alle onlinediensten waar gevoelige informatie wordt uitgewisseld. Dit betekent dat ondernemers hun eHerkenningsmiddelen naar een hoger betrouwbaarheidsniveau moeten upgraden. Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid over de online identiteit.

“eHerkenning is de digitale sleutel voor ondernemers”, vertelt Marcel Wendt, CTO en oprichter van Digidentity. “Momenteel hanteren veel bedrijven nog eigen inlogmiddelen, maar met de komst van de nieuwe wet worden ze voor veel onlinediensten verplicht eHerkenning met minstens betrouwbaarheidsniveau 3 te gebruiken.”


Dat is allereerst om het voor ondernemers een stuk makkelijker te maken. Wendt: “Ze hebben dan één inlogmiddel voor alle diensten binnen de overheid. Dat zijn er nu al meer dan duizend, volgend jaar zullen er nog veel meer diensten bij komen.” Bovendien is het ook een stuk veiliger. “Alle gevoelige informatie wordt versleuteld en de identiteit wordt veel beter gecontroleerd.”


Wat nu vooral belangrijk is, vertelt Wendt, is dat de ondernemers het aanvraagproces bij hun eHerkenningsleveranciers in gang zetten. “Als je wacht tot het laatste moment kan het zijn dat je leverancier het niet op tijd kan regelen. En dat zorgt voor frustratie, bij zowel de ondernemer als de leverancier. Wees er dus op tijd bij.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles