European Media Partner

Een veranderende ondersteuning

Facilitair Management (FM) staat volop in de belangstelling. Door corona hebben organisaties pijlsnel moeten reageren op de veranderingen. Thuiswerken, digitaal vergaderen en online koffie drinken zijn inmiddels gemeengoed. Zeker nu de oproep is om voor onbepaalde tijd zoveel mogelijk thuis te werken, vraagt dit een andere ondersteuning. Het zorgt voor nieuwe vragen, met ook nog te ontdekken antwoorden.  

Hoe verbind je medewerkers aan je bedrijf, aan elkaar, je gasten, klanten, burgers, patiënten, etcetera? Ondanks dat we nog nooit zo digitaal verbonden waren als nu, wordt contact gemist. Hoe zorgen we ervoor dat we iedereen bereiken en mee laten doen? Wat doen we met leegstaande kantoren, nu klanten, medewerkers en/of bezoekers wegblijven.

 

In veel bedrijven zijn snel thuiswerk faciliteiten georganiseerd. Laptops zijn geregeld, kantoormeubilair werd thuisgebracht, ICT-voorzieningen zijn opgeschaald en thuiswerk pakketten zijn met de post geleverd. Echter, nu zaken langer gaan duren moet ook gedacht worden aan andere ondersteuning.

 

Met kleine groepen overleggen via een digitaal systeem dat lukt nog wel. Webinars en presentaties zijn er volop gegeven. Wanneer we echter met grotere groepen het gesprek aan moeten, en medewerkers en klanten echt bereikt moeten worden, ontstaat de behoefte om op een veilige manier toch bij elkaar te komen.

 

Vergaderruimtes blijken een stuk lagere capaciteit te hebben met 1,5 meter afstand. Hygiëne en schoonmaak zijn ineens een stuk belangrijker. Wanneer we dan weer eens een keer de collega’s en klanten ontmoeten is dit ook bij uitstek een moment om zichtbaar en voelbaar te maken voor welke organisatie je werkt, om je bedrijf de waarde te laten ervaren van de medewerkers en de band met de collega’s en klanten aan te halen. Wellicht hebben we minder werkplekken op kantoor nodig. Werken kan immers ook elders, maar het ontmoeten, de identiteit van het bedrijf ervaren en de verbinding met elkaar aan gaan zijn wellicht belangrijker geworden dan ooit. Hiervoor zijn faciliteiten nodig, grote ruimtes, slimme software die goed samenwerken mogelijk maakt en versterkt, zichtbare schoonmaak, maar ook de juiste catering voorzieningen om dit te faciliteren.

 

Dit alles vraagt verandering, begeleiding en ondersteuning van de organisatie en medewerkers. Hierin levert FM een belangrijke bijdrage. Door op zo’n manier diensten te leveren die passend zijn bij de doelen en doelstellingen van de organisatie. Dit door innovatief te zijn, te leveren en begrijpen waar de organisatie echt behoefte aan heeft en hierop aangepaste ondersteuning te bieden. Door deze ondersteuning wordt een bijdrage geleverd aan het succes van de organisatie waar we voor werken.

 

Als branche wordt FM echter ook hard geraakt door de coronacrisis. Lege gebouwen en lagere bezetting leiden tot geen of minder catering, andere schoonmaak behoeftes, minder receptiediensten en beveiliging, minder gebruik van werkplekken en zo kunnen we doorgaan. FM-bedrijven zullen zelf ook moeten veranderen, om nu en in de toekomst actueel te blijven. Dit doen we voor anderen, maar zeker ook voor onszelf.


Michel Tobé, 

Voorzitter FMN

Delen

Journalist

Related articles