European Media Partner

Een sfeervuur verbindt en is hélemaal van nu

We zullen dit najaar veel thuis zijn, misschien zelfs wel meer dan ooit. En daarom is het nu nog belangrijker om ons huis knus en gezellig te maken. Zodat we ons in deze bijzondere tijden binnenshuis veilig kunnen voelen. Een sfeerhaard draagt bij aan gezelligheid en verbinding. De nieuwste haarden houden ook nog eens helemaal rekening met het milieu en onze, vaak goed geÏsoleerde, huizen. 

De functie van de haard of kachel in huis is over de jaren enorm veranderd. In plaats van een verwarmingsfunctie heeft de haard anno nu een sfeerfunctie. Een haard moet zorgen voor een prettige sfeer. Vooral de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het gezellig maken van ons huis enorm belangrijk is geworden. We willen juist nu gezellig met onze geliefden om een ontspannend haardvuur kunnen zitten. Maar ook willen we bewust omgaan met onze leefomgeving en ons geen zorgen hoeven maken om een gasaansluiting of het zeulen met blokken hout.   


De haardensector zet dan ook onverminderd in op de ontwikkeling van nieuwe soorten sfeerhaarden. Het nieuwste: hybride inbouwhaarden, die elektrisch en gas met elkaar combineren! Met deze innovatieve sfeerhaarden wordt het volle beeld van een houtvuur verbluffend dicht benaderd en kun je zorgeloos van je haard genieten. Hoe dat mogelijk is? Slimme LED-lichtprojectie vervangt een deel van de vlammen en voorziet de houtstammen en het asbed door de hele haard van een dieprode gloed. Daardoor is het mogelijk een rijk vuurbeeld te combineren met een halvering van het gasverbruik en de bijbehorende warmte-productie. Het verrassend intense en levendige vuur zorgt voor gezelligheid, is een sfeermaker en een ware eyecatcher.
Een mooie sfeerhaard in huis, maar is een hout- of gashaard met schoorsteen niet mogelijk, toegestaan of te ingewikkeld? Dan is een elektrische sfeerhaard met vlammen uit rondwervelende waternevel en LED-licht een ware uitkomst! Deze hoef je niet aan te sluiten op een gasaansluiting en een schoorsteen, maar kan bijna overal worden ingebouwd in je woning op een plek naar keuze. Zo heb je tóch een mooie en royale haard met vrij rondwervelende vlammen, maar dan op een duurzame en toegankelijke manier.


Een inbouw-sfeerhaard met vlammen uit water? Ook dit is een innovatieve nederlandse oplossing, waarmee een sfeerhaard klaar is voor elke toekomst. Bij deze bijzondere techniek wordt LED-verlichting gecombineerd met hoog opwervelende koudwaternevel. Je hoort zels het geknisper van de vlammen. En al verwarmen die de ruimte zelfs niet, je kunt, wanneer je wilt, tóch genieten van een warme gloed die uit de haard komt. Daarvoor zorgt namelijk een ingebouwde elektrische bij-verwarming die via het haardglas de ruimte voor de haard aangenaam verwarmt. Deze sfeerhaard doet dus precies wat je van een haardvuur verwacht: de sfeer en warmte van een knisperend vuur, maar zonder gas of hout, en je hebt er geen schoorsteen voor nodig. Een normaal stopcontact en een kleine hoeveelheid kraanwater zijn voldoende. Heel actueel ook: de meeste nieuwbouwhuizen hebben al geen gasaansluiting meer, waardoor een haard op gas niet langer mogelijk is. Veel mensen missen hierdoor wel de sfeer en gezelligheid van een haard in huis. Een sfeerhaard op waternevel is dan de uitkomst.


De nieuwste generatie LED-technologie die speciaal voor deze innovatieve haarden werd ontwikkeld, is van groot belang. Deze zorgt op een duurzame manier voor de juiste lichtintensiteit en -dynamiek. En daarmee voor een duurzaam alternatief, dat bijna niet meer van echt te onderscheiden is.   


Al zijn deze haarden het allernieuwste, ze zijn er gelukkig ook nog eens in alle soorten en maten. Aan te passen naar ieders persoonlijke interieurontwerp dus; of je nu groot of klein woont, in de binnenstad of in hoogbouw woont, een gasaansluiting hebt of niet, of uitstoot-arm of -vrij wilt wonen. Iedereen kan deze winter dus genieten van een mooi haardvuur, met respect voor onze leefomgeving. Hartverwarmend nieuws!   

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles