European Media Partner

Eén op de acht Nederlandse beleggers in bezit van cryptocurrency

Beleggers en potentiële beleggers verkiezen de traditionele aandelenmarkt nog altijd boven het investeren in cryptocurrency. Toch is er ook sluimerende belangstelling: één op de acht  beleggers (13%) is namelijk al in het bezit van crypto. Wel is een deel nog terughoudend, blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van cryptobroker LiteBit onder ruim 3.000 consumenten. Die terughoudendheid is onnodig stelt LiteBit en lijkt vooral voort te komen uit een gebrek aan kennis. 

Met een historisch lage spaarrente en onbetrouwbare aandelenkoersen zouden cryptocurrency, waarvan Bitcoin veruit de bekendste is, een goed alternatief kunnen zijn. En dat blijft niet onopgemerkt: 13% van de beleggers durft crypto aan en nog eens 3% overweegt in te stappen. De rest is nog terughoudend. Onderzoek in opdracht van de Rotterdamse cryptobroker LiteBit laat een traditioneel beeld zien: 80% van de beleggers belegt op dit moment in aandelen en ruim 30% in obligaties. 


Van de Nederlanders die niet beleggen zou 5% hun geld in crypto beleggen, tegenover 23% in aandelen en 22% in vastgoed. Van alle 3.099 ondervraagden is een kwart (24%) geïnteresseerd in beleggen. Een derde houdt zich daadwerkelijk bezig met beleggen óf deed dit in het verleden en 64% van de consumenten heeft nog nooit belegd.  


Op zoek naar alternatieven 

De belangrijkste redenen die beleggers nog weerhouden van de aanschaf van crypto, zijn een gebrek aan vertrouwen (65%) en bekendheid (38%). Crypto wordt vaak gezien als eng of moeilijk, stelt LiteBit, en dat komt vooral door het gebrek aan kennis. “Toch is de huidige crisis een logisch moment voor beleggers om zich in alternatieven te verdiepen. En eens met crypto te experimenteren”, denkt Olivier van Duijn, CEO van LiteBit. 


Door transparant en volgens de regels te opereren, kennis te delen en gebruikers te helpen waar nodig, neemt LiteBit zoveel mogelijk twijfel weg. Dat een betrouwbare partij aan je zijde essentieel is, blijkt ook uit hun onderzoek: 71% van de beleggers met interesse in crypto zegt dat betrouwbaarheid de doorslag geeft. Van Duijn: “LiteBit streeft ernaar om het meest betrouwbare platform te zijn. Wij zijn er juist om het zo veilig, makkelijk én persoonlijk mogelijk te maken. We houden de snel veranderende wet- en regelgeving omtrent crypto goed in de gaten, zodat we een veilige omgeving kunnen creëren voor onze klanten. Ons Customer Support Team staat dag en nacht klaar voor onze vele gebruikers en potentiële nieuwe klanten. Zo maken we de stap naar crypto voor iedereen met interesse makkelijker en veilig.” Zo maken we de stap naar crypto voor iedereen met interesse makkelijker en veilig.” Crypto groeit dus niet alleen in aantallen. Met de jaren ervaring, komt er een service die veel begint te lijken op traditioneel bankieren. ‘Mensen vinden het fijn dat ze bij ons gewoon de telefoon kunnen oppikken en hulp vragen.’


Met die service hopen ze bij LiteBit niet alleen marktleider te blijven in de Benelux. Binnen vijf jaar hoopt het bedrijf ook Europees marktleider te zijn.


www.LiteBit.nl


LiteBit.eu logo

Delen

Journalist

Related articles