European Media Partner

Een nieuwe tv? Hier moet je op letten!

Het aanbod aan televisies is tegenwoordig enorm en de keuze voor een nieuw model kan dan ook overweldigend voelen. Dit is waar je op moet letten in de aanschaf.

Beeldformaat
Het meest gangbare beeldformaat is 55 inch, alhoewel er ook steeds meer 65 inch tv’s en groter in de Nederlandse huiskamers staan. Controleer welk beeldformaat je nu hebt staan en hoe ver je van de televisie af zit. Je kan het beste even langsgaan in de winkel om verschillende formaten te bekijken en advies te vragen voor je persoonlijke situatie. Mocht het zo zijn dat je na een tijdje toch spijt hebt van het beeldformaat dan kan je altijd nog ruilen.

Beeldkwaliteit
In de laatste jaren is er ontzettend veel veranderd op het gebied van beeldkwaliteit. De twee beste beeldtechnieken momenteel zijn OLED en QLED. Beide zorgen voor hoge contrasten en intense kleurweergave. Wat het beste bij je past is afhankelijk van de hoeveelheid licht in je woonkamer en de plaatsing van de televisie. Daarnaast zijn tv’s tegenwoordig superscherp door de hoge resolutie. De meeste televisies hebben een 4K Ultra HD scherm maar het aanbod 8K tv’s wordt steeds groter.

Apps
Bijna alle televisies zijn ‘Smart’. Ze beschikken over verschillende apps, zoals Netflix, YouTube, Disney+ en NPO. Ook is het mogelijk om vanaf je smartphone eigen foto’s en video’s te streamen naar de tv. Ideaal voor het hele gezin dus. Weet je al van welke apps je gebruik gaat maken omdat je bijvoorbeeld geabonneerd bent op een streamingdienst? Laat het de verkoper dan weten zodat je favoriete apps sowieso beschikbaar zijn op je nieuwe tv.

Delen

Journalist

Related articles