European Media Partner

Een leefomgeving met emotie

Wat maakt het nou uit waar en hoe je woont…

Al die woonprogramma’s, al die woonbladen, draven we niet heel erg door met z’n allen? Moet het allemaal zoveel aandacht krijgen? Moeten we er zoveel moeite voor doen? Je kan toch ook gewoon een prima leven leiden in een huis dat niet tot in de puntjes gestyled is? Het antwoord is ja, dat moet. Het investeren van jouw spaarzame tijd en jouw energie in het creëren van een woonomgeving waar jij je senang voelt, moet een prioriteit worden in jouw leven.

 

In een wereld die nu beheerst wordt door digitaal, contactloos, individueel, snel & makkelijk, een wereld waar bezuinigd wordt op kunst en cultuur is het meer dan ooit belangrijk om jouw leefomgeving emotie te geven. Dat je thuis komt en alles ademt jou. Aandacht, ambacht, oog voor details moeten de boventoon voeren in het creëren van jouw eigen space.

 

Maar dat betekent natuurlijk niet dat je altijd maar de laatste trends moet volgen, en dat jouw huis precies moet lijken op de woningen in woonbladen. Jouw huis moet juist je eigen plek zijn, waarin jouw smaak de boventoon voert. Persoonlijke accessoires  voegen in zo’n geval veel meer waarde toe dan de spullen die ieder ander ook in zijn of haar huis heeft staan.

 

Zoals Charles & Ray Eames het al zo mooi verwoorden: ‘Details are not the Details’. De details zijn juist van groot belang wanneer het op je leefomgeving aan komt. Dan zal je omarmd worden door jouw eigen creativiteit. En onze creativiteit maakt dat we ons mens voelen, dat we ons onderscheiden van de dieren.

 

Dus verdiep, lees, denk, kijk en voel!

 

Liefs, Jan & Monique des Bouvrie

Delen

Journalist

Related articles