European Media Partner

Een Kerst vol glitters

De feestdagen staan voor de deur. Dus trek je mooiste kleding uit de kast, eet je buik rond en geniet van het samenzijn met je geliefden.

Als mode je ding is - wat geldt voor bezig bijtje Noor de Groot, ook bekend als de Queen of Jetlags - dan ga je met kerst hélémaal los. De succesvolle blondine is geen ‘less is more type’. Of nou ja, je ziet haar heus wel eens voorbijkomen op Instagram – waar ze meer dan 700.000 volgers heeft - in een comfortabele oversized trui. Maar níét tijdens het ‘glitterseizoen’. Het liefst gaat ze met kerst helemaal overdressed gekleed. In joggingbroek aan tafel schuiven – daarover piekert Queen of Jet Lags niet. 


Noor de Groot heeft een jaloersmakende baan: ze vliegt businessclass de wereld over, baadt in luxe én wordt hiervoor betaald. Maar wie denkt dat reizen voor je werk één groot feest is, heeft het mis. “Veel reizen betekent ook afzien,” zegt De Groot. De Groot blogt en vlogt over mode en reizen. En daarnaast is ze moeder van dochtertje Olivia. Wie na het bekijken van haar Instagramfeed de conclusie trekt dat haar leven een aaneenschakeling is van door merken gesponsorde snoepreisjes, heeft het mis. Noor de Groot is een keiharde werker en áltijd bezig met het bedenken van nieuwe content. Dat doet ze samen met geliefde Sander Kleinenberg – die naast ‘Instagram Husband’ producer en dj is. Met hun dochtertje vliegen de twee de hele wereld over.


“Als Olivia straks naar school moet, kunnen we minder makkelijk samen reizen”, zegt ze. Daarom geniet ze er nu extra van. De Groot neemt haar dochtertje altijd mee als ze langer dan drie dagen van huis is. Maar de trips die de Queen of Jet Lags maakt, zijn vaak genoeg kort van duur. Als ze naar Parijs vliegt om te werken voor Dior, bijvoorbeeld. Op die momenten moet ze Olivia missen. “Dat is een nadeel van mijn werk. Ik vind het verschrikkelijk als ze niet bij me is”, zegt ze. Wat ook minder leuk is: haar constante slaapgebrek. “Ik heb zeven uur slaap nodig, maar daaraan kom ik haast nooit. Veel reizen betekent ook afzien.” 


Maar, als De Groot gezond en bewust leeft, kan ze haar hectische werk- en reisschema uitstekend aan. En er valt natuurlijk genoeg te genieten! Veel bestemmingen die ze met haar gezin bezoekt – voor haar werk - zijn sprookjesachtig. “Maar ik ben zo vaak in het buitenland voor mijn werk, dat thuis zijn in Amsterdam – nog altijd mijn nummer één stad - nog het meest voelt als vakantie.”


Gelukkig viert ze kerst haast altijd in Nederland, met haar grote familie (dat krijg je met gescheiden ouders). Met haar gezin rijdt ze tijdens de feestdagen het hele land door, op weg naar alle familieleden, bepakt en bezakt met een grote berg cadeaus. De dag na kerst zitten De Groot en haar gezinsleden meestal alweer in het vliegtuig: op weg naar een zonnige bestemming. Een mens kan het slechter treffen.  

Delen

Journalist

Marith Iedema

Related articles