European Media Partner

Een handelsplatform dat functioneert als een sociaal netwerk

Twee jonge broers hadden een droom om van aandelenhandel iets begrijpelijks, gebruiksvriendelijks en sociaals te maken. Samen creëerden ze een online handelsplatform dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop mensen aandelen kopen en verkopen.

Yoni Assia

De twee broers, Yoni en Ronen Assia, deelden de gemeenschappelijke droom om een bedrijf te starten. Ze hadden verschillende interesses en kennis, maar begrepen al snel hoe ze van elkaars sterke punten konden profiteren, legt Yoni uit. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in handelen en programmeren, al sinds ik 13 jaar oud was. Ronen maakt hier altijd grapjes over, hij was de kunstenaar die graag schilderde. Toen we naar school gingen, verkocht ik de schilderijen die hij had gemaakt.”


Toen Yoni 25 was, begonnen de broers te brainstormen over hoe ze de handel in aandelen gemakkelijk te begrijpen en gebruiksvriendelijk konden maken: een service waarmee je kunt handelen zonder rapporten en Excel sheets te analyseren. Samen creëerden ze Etoro.


Etoro, begonnen in 2007, is 's werelds grootste sociale handelsplatform en is al lange tijd de leider in de fintech revolutie. Miljoenen gebruikers, van professionele effectenmakelaars tot gewone hobbyspaarders, gebruiken het platform, dat meer lijkt op een social network, voor de handel in aandelen.


Een online platform gebouwd als sociaal netwerk 

Door gebruik te maken van sociale media en netwerken, creëerden ze een gemakkelijk te begrijpen platform waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en van elkaars ideeën kunnen profiteren. “We realiseerden ons dat traditionele platforms moeilijk te begrijpen waren, dus hebben we ingezet op social trading. We hebben het ontwerp vereenvoudigd en sociale elementen gecreëerd waardoor je profielen kunt maken en met elkaar kunt communiceren. Als gebruiker kan je zien waar anderen naar op zoek zijn en hoe hun aankoopgeschiedenis eruitziet. Je kan het portfolio van de topmakelaars kopiëren, en dus gebruikmaken van hun kennis zonder zelf een expert te hoeven zijn.”


Het voordeel van eToro ten opzichte van zijn concurrenten ligt in de kernwaarden van de dienst: een open en duidelijk platform dat het gemakkelijk maakt om te investeren. Een platform dat geschikt is voor zowel actieve veteranen als amateurs die passief geld willen verdienen. “Tien procent van onze klanten is actief in de markt, begrijpt wat er gebeurt en neemt actieve beslissingen. 90 procent van de gebruikers is passiever en kopieert de beslissingen van meer gevestigde effectenmakelaars. Met één klik kan je investeren in vele verschillende markten en industrieën. Het laat zien hoe eenvoudig Etoro is als service.”


Optimistisch, ondanks de moeilijke situatie

Als de wereldmarkt wankel is, is het gemakkelijk om je defensief op te stellen, maar Yoni is optimistisch over de toekomst. Steeds meer effectenmakelaars en hobbyspaarders zoeken naar alternatieve oplossingen die niet traditioneel en rigide zijn. “Ik denk dat veel mensen zich hebben gerealiseerd dat onze services diensten bieden die sneller zijn dan traditionele platforms. We zien steeds meer gebruikers naar ons zoeken. We zien dat steeds meer gebruikers naar ons zoeken. Ze downloaden de app, starten een account en zijn al na vijf minuten klaar om te winkelen. Door onze geautomatiseerde oplossingen kunnen we groeien, ook al is de markt momenteel wankel. We analyseren de markt en zijn optimistisch over de toekomst, ondanks de moeilijke situatie.”


Waarom investeren in cryptocurrencies?

“Ze blijven interessant, vooral de grote spelers. Bitcoin zal de komende 12 maanden in waarde stijgen als gevolg van de devaluatie van traditionele valuta’s. Je moet altijd een bepaalde hoeveelheid cryptocurrencies in een uitgebalanceerde portefeuille hebben, maar niet meer dan 10 procent, omdat ze onstabiel zijn.”


Wat vind je van de ontwikkeling van blockchain?

“In Blockchains zit een hoop potentie. Technologie kan bijvoorbeeld verschillende stadia van de enorme administratie in de branche vereenvoudigen. Daar zal de blockchain-technologie een steeds grotere rol in gaan spelen. We hebben altijd in Etoro geloofd. In de komende tien jaar zullen ook de traditionele financiële instellingen overstappen op het gebruik van Blockchain. Spannend is de mogelijkheid om 24/7 activa naar elkaar te kunnen sturen.”


Dus je kijkt positief naar de toekomst?

“Ja, dat doe ik, zowel als particulier als als bedrijfsleider. Op dit moment lijkt het erop dat de markt zich relatief snel zal herstellen. Ik denk dat we al tijdens Q3 en Q4 positieve resultaten zullen zien, concludeert hij.”
Yoni's drie tips om te beginnen met investeren:

1. Doe je onderzoek en leer zoveel mogelijk.

Lees over de bedrijven, lees hun jaarverslagen. Als je de cijfers moeilijk kunt lezen, vraag dan om hulp.


2. Investeer in bedrijven die je begrijpt.

Soms drinken mijn kinderen Coca Cola - ze vragen dan altijd om meer. Ze zullen altijd van de frisdrank houden, daarom geloof ik dat Coca Cola een bedrijf is dat ook in de toekomst sterk zal blijven.


3. Leer van anderen!

Zoek platforms waar je informatie kunt delen en van anderen kunt leren. Bij Etoro zijn er veel gebruikers die graag delen - en luisteren naar de tips van anderen.


www.etoro.com/nl/Delen

Journalist

Related articles