European Media Partner

Een goede marketingstrategie is consistent

Zonder goede marketingstrategie kan je het als bedrijf wel schudden. Maar een goede marketingstrategie gaat tegenwoordig verder dan alleen het neerzetten van een creatieve slogan en een aantrekkelijk beeld.

Of je boodschap nou op een (telefoon)scherm terecht komt, in de krant gedrukt wordt of online getoond wordt, in alle gevallen is het doel hetzelfde: klanten binden en aanzetten tot actie. “Je werkt met zijn allen toe naar het maken van efficiënte, impactvolle campagnes en digitalisering speelt daar een hele belangrijke rol in”, vertelt Patrick van Drongelen, director of European Operations bij APS Group, een internationaal marketingbedrijf dat oplossingen voor klantencommunicatie en -ervaring biedt. “En om dat te realiseren wordt er allerlei verschillende content gecreëerd voor verschillende kanalen. Dat is natuurlijk heel mooi, maar wat je vaak ziet is dat deze content versnipperd is. Het wordt gecreëerd door verschillende bureaus waardoor je te maken krijgt met allerlei verschillende marketinguitingen zonder een duidelijke, consistente lijn. Voor een echt goede marketingstrategie is het van groot belang om verder te kijken dan enkel de creatie en het gehele proces daaromheen te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat verschillende campagnebureaus op de juiste manier met elkaar samenwerken. Dat is in het belang van het merk waar je gezamenlijk voor werkt .”


Bij APS Group doen ze dat aan de hand van drie standaarden: people, process en technology. “We helpen niet alleen door kennis te leveren over de juiste uitingen, maar kijken ook hoe we het hele traject procesmatig gaan invullen”, vertelt Koen Luijten, Group IT Director bij het bedrijf. “Bedrijven hebben eigenlijk altijd hetzelfde doel, maar weten niet altijd hoe ze hun marketing zo efficiënt mogelijk in de gehele keten kunnen doorvoeren. Wij komen hierbij in beeld om hen te helpen dit geografisch te linken, maar ook om samen met mensen de juiste tools en technologie te integreren om het marketingproces soepeler te laten verlopen. Wij proberen de processen zo in te regelen dat je marketingstrategie iets blijvends is waar je telkens op kunt verder bouwen, zodat je efficiënt te werk kan gaan in plaats van dat er allerlei verschillende bureaus met hetzelfde idee aan de slag gaan.”


Met name het analyseren van de processen wordt hierbij steeds belangrijker, vertelt Van Drongelen. “We krijgen steeds vaker de vraag van klanten om hun marketingprocessen tot in detail te analyseren. Dat doen we in trajecten van vijf tot zes maanden waarin we van inkoop tot finance tot leveranciers, eigenlijk met alle betrokken, bespreken hoe de processen lopen. Dat is belangrijk omdat er bepaalde inefficiënties in het proces zitten, maar er ook risico’s zijn waar bedrijven niet altijd rekening mee houden. Waar worden alle bestanden bijvoorbeeld opgeslagen? Gaat dat handmatig in Excel of wordt dat al gedigitaliseerd gedaan? Dat proces proberen we zoveel mogelijk te automatiseren en te digitaliseren zodat er minder kans is op fouten. Maar creativiteit moet wel altijd de basis zijn van een marketingstrategie: het campagne idee moet goed zijn. Wij vertalen dat vervolgens weer naar alle middelen waarin de campagne geuit wordt. Ook als er bijvoorbeeld internationaal gewerkt wordt zorgen wij ervoor dat overal dezelfde tone of voice aangehouden wordt. Dat is ontzettend belangrijk voor een consistente merkbeleving.”


Waar klanten ook tegenaan lopen, is de keuze voor de mix van middelen. “Je hebt als merk nu zoveel verschillende kanalen om via te communiceren dat dit steeds lastiger wordt”, vertelt Luijten, “en ook de context verandert continu. Daar moet je op in kunnen spelen en met goed beheerde content is dat een stuk makkelijker, omdat je alles makkelijk terug kunt vinden. Wij kunnen bedrijven daar vanuit onze brede ervaring in ondersteunen en hen ook inzicht geven in de kosten en de effort die hiervoor nodig zijn. Zo krijgen ze echt inzicht in hun investering.”


Uiteindelijk levert dat tijd, geld en consistentie op. “Stel we werken met een grote retailer die wereldwijd heel veel verschillende vestigingen heeft”, vertelt Van Drongelen. “Die moeten allemaal voorzien worden van marketingmaterialen. Displays, schapkaarten, posters, noem het maar op. Wij kijken dan hoe dat proces ingericht is en of ze alles digitaal al op de juiste manier opgezet hebben. Als dan blijkt dat het gehele proces handmatig geregeld wordt, dan kunnen daar makkelijk fouten insluipen. We gaan dan echt na hoe het bedrijf omgaat met het maken van de content, want een foutje is snel gemaakt en we praten bij grote producties toch over aanzienlijke financiële risico’s. Hoe is de procesgang rondom het maken van displays, schermen en alle andere media? Wij hebben technologie die hen daarin vervolgens kan ondersteunen, maar bijvoorbeeld ook een goed aanbod van leveranciers waarvan we zeker weten dat ze een consistente kwaliteit kunnen leveren tegen aantrekkelijke prijzen. We nemen echt kennis van het merk, helpen met het produceren van de content en kunnen vervolgens ook het hele logistieke stuk van distributie voor onze klanten organiseren. Zo bieden we hen van begin tot eind meer efficiëntie en consistentie in het vertellen van hun merkverhaal .”


Over APS Group
APS Group helpt klanten hun merkverhaal te vertellen door marketing, technologie en print experts samen te brengen met creatieve professionals. Zij bieden een totaaloplossing voor het stroomlijnen van het gehele marketingproces om zo tot een consistent en effectief merkverhaal te komen. Lees er meer over op www.theapsgroup.com. 


Delen

Journalist

Related articles