European Media Partner

Een gelukkig, gezond en krachtig leven

Een gezonde levensstijl is voor mij een energiek en geestelijk opgeruimd leven. Door alle lockdowns in de hele wereld worden veel mensen geestelijk beïnvloed. Het kunnen reguleren van onze eigen gemoedstoestand is nu belangrijker dan ooit. Chemisch residu hoopt zich op in ons lichaam door stress waardoor we onrustig worden en zelfs in een depressie kunnen raken. Het diepgaand kunnen opruimen van het chemisch residu doe je door de kou in te gaan en ademhalingsoefeningen te doen.

Het is daarvoor belangrijk eerst in te zien dat de kou een leraar is. Je traint hiermee het vasculair systeem en daarmee de bloedsomloop, waardoor stress weggaat. Door de kou kun je je hartslag met twintig slagen per minuut verlagen. Wij leven momenteel constant in stress. Ons lichaam reageert daarop en maakt zich klaar voor ‘gevaar’ met een hoge hartslag als resultaat. Door elke dag koud af te douchen brengen we de hartslag omlaag en zorgen we voor een betere bloedsomloop. Het is belangrijk dit op te opbouwen dus begin eerst eens met 30 seconden koud af douchen en bouw dat elke dag met 15 seconden op.


Daarna kun je naar buiten gaan en je onderdompelen in ijswater. Ga in het ijswater zitten en wacht tot je rustig bent. Laat het water zijn werk doen en blijf diep ademhalen. Zodra je rustig bent gaat het lymfesysteem, maar ook de hersenstam aan. Zodra er gevaar aankomt gaan deze mechanisme aanstaan. En omdat wij nooit meer het gevaar opzoeken zijn deze onderontwikkeld. Wanneer er dan echt gevaar nadert, zoals stress, zorgen virussen, bacteriën, en alle vormen van stress ervoor dat we ziek worden. Mensen die dagelijks de chemische verbindingen en mechanisme trainen door de kou worden dan ook niet ziek.


De wetenschap geeft nu hiervoor een solide rugsteuning. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de kou en onze ademhaling wel degelijk invloed hebben op ons immuunsysteem. In samenwerking met de Radboud Universiteit in 2011 werd ik samen met een testgroep geïnjecteerd met een endotoxin, een bacterie. Mijn grafiek en de rest van de testgroep die mijn ademhalingsoefeningen en koude training volgden lieten ziet dat onze immuunsystemen de bacterie bewust omlaag brachten en daarmee uitschakelden. De controlegroep die niet de ademhalingsoefeningen en koude training deden werden allemaal ziek. We kunnen dus wel degelijk ons eigen immuunsysteem beïnvloeden!


Dit perspectief ten aanzien van ziekte begint nu meer vorm te krijgen door onder andere de wetenschappelijke ondersteuning, maar ook door de mens zelf. Meer dan ooit zijn we ons bewust van onze eigen gezondheid. Zeker in deze bijzondere periode, wens ik iedereen een gezond, gelukkig en krachtige levensstijl toe vanuit de kracht en geest via een natuurlijke (koude) methodiek die echt verslavend werkt!


Wim Hof, The Ice Man

Delen

Journalist

Related articles