European Media Partner

Een elektrische haard brengt sfeer en gezelligheid in huis

Ook dit jaar staat de decembermaand weer in het teken van huiselijkheid. We besteden nog steeds een groot deel van onze tijd binnenshuis, zowel in onze vrije tijd als tijdens ons werk en ook dit jaar besteden we daarom veel tijd aan het sfeervol maken van onze woning. Bijvoorbeeld met een elektrische haard.

Een haardvuur brengt de hartslag naar beneden, zo blijkt uit onderzoek. De warme gloed en vlammen brengen rust, sfeer en huiselijkheid in huis en helpen ons ontspannen. Echter, een traditionele haard is in steeds meer woningen niet langer een optie. Elektrische sfeerhaarden zijn daarom al een tijdje bezig aan een opmars. Ook deze haarden brengen extra sfeer. Daarbij zijn ze energiezuinig, een schoorsteen is niet nodig, de uitstoot is nul en er komt geen geur vrij. En je hebt niets (meer) te maken met de huidige gasprijzen. De bediening is bovendien erg gemakkelijk. Zijn ze allemaal de moeite waard? Dat is een kwestie van smaak!  


Elektrische haarden zijn er in vele soorten en maten. En waar een traditionele haard of kachel altijd op een schoorsteen aangesloten moet worden, kan een elektrische haard eigenlijk overal in huis een plekje vinden. En daarom zijn er tegenwoordig elektrische haarden in talloze uitvoeringen en stijlen; voor inbouw, hangend aan de muur, of als vrijstaand kachelmodel. Royaal, of voor een tiny home. Denkt u aan nieuwbouw of duurzaam renoveren? Of woon je in een huurhuis? Zo krijgt je woning nóg meer waarde! 


Hoe echter het effect, hoe hoger de kwaliteit, zou je kunnen zeggen. Als je op zoek bent naar een elektrisch haardvuur waarvan het effect bijna niet van echt te onderscheiden is, dan vind je dat vrijwel zeker in een elektrische haard die werkt op ... waternevel. 


Waarom deze haarden zo overtuigen? Net als echte vlammen wervelt ook de waternevel,  rood-oranje verlicht door LED’s , vrij omhoog door de haard. Deze driedimensionale ‘vlammen’ bewegen als echt vuur en je kunt ze van alle kanten bekijken. Voeg daaraan de intens gloeiende houtstammen, een fonkelend asbed en het geluid van knisperend hout toe, en de ervaring is een bijna niet van echt te onderscheiden houtvuur. En het enige wat je ervoor nodig hebt is een normaal stopcontact en kraanwater; een half kopje per uur uit de leiding of een klein, ingebouwd reservoir. 


De sfeer en gloed van waternevel haarden is intens, waardoor je woning direct extra huiselijk aanvoelt. Om het effect nog overtuigender te maken hebben sommige modellen een fluisterstille bijverwarming. Voor extra behaaglijkheid, inschakelbaar op de momenten dat je daar zelf behoefte aan hebt. En zelfs de bijverwarming is elektrisch, dus óók heel efficiënt.

 

Esthetisch zijn waternevel-haarden dus een perfecte toevoeging aan je interieur. Ze zijn er in alle soorten en maten; van royale inbouwhaarden tot vrijstaande kachels. Dankzij de driedimensionale vlammen is de technologie zonder meer geschikt voor driezijdige haarden en voor hoogstandjes als een doorzichthaard of een ‘ruimteverdeler’. De bediening via remote of de app zorgt ervoor dat de haard past bij elke sfeer en gelegenheid. 


Goed nieuws dus, voor liefhebbers van de sfeer van houtvuur met oog voor een hoogwaardig én toekomstbestendig alternatief. Zónder zorgen over veiligheid, kosten of het milieu! En om elke dag van te genieten! 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles