European Media Partner

Een effectieve behandeling voor scoliose

3 vragen aan Pia Umans

Scoliosepatiënt


Hoe lang heeft u al scoliose?

“Al vanaf mijn zestiende. Ik ben nu zestig. In mijn leven ben ik tal van therapeuten op mijn pad tegengekomen, maar er is ontzettend weinig gerichte kennis. Via google kwam ik bij de Scoliose Care Clinic in Zwolle terecht. Na een jaar behandelen kon ik weer fulltime werken. Door verbetering van kwaliteit van leven, kan ik weer genieten van de kleine dingen.”


Hoe werkt deze behandeling?

“Scoliose is een vergroeiing van de rug. Er zijn vier soorten scoliose en iedereen is anders. Dus er is niet één oplossing. In Zwolle staat een op maat gemaakt oefenprogramma centraal. Eerst krijg je een uitgebreide scan en een gesprek met een revalidatiearts en een fysiotherapeut. 

Is het plan klaar, dan kom je naar de kliniek voor een twee weken durend oefenprogramma. Dan krijg je een multidisciplinaire behandeling en ga je bij alle deskundigen langs. De fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, revalidatiearts…”


En dan ben je genezen?

“Ha! Nee, scoliose gaat nooit over. Maar ik hou me aan mijn oefenprogramma en ga regelmatig naar terugkomdagen. Dan wordt gekeken of ik de oefeningen goed uitvoer en eventueel wordt het programma bijgesteld.”

Delen

Journalist

Related articles