European Media Partner

Een duurzaam kantoor is niet ingewikkeld

Volgens de experts kan verduurzamen het beste gedaan worden in kleine stappen. Zaken die al vrij ver ontwikkeld zijn zoals drie dubbel glas (HR ++ glas), muur-, dak- en vloerisolatie zijn betaalbare maatregelen om flink energie te besparen die makkelijk verkrijgbaar zijn.

Het betaalbaar houden van het verduurzamen is ook een belangrijke factor. Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om ongeveer 15.000 euro uit te geven aan energiebesparende maatregelen. Voor dit bedrag heb je HR++ glas, zonnepanelen, muurisolatie en ook perfecte vloerisolatie hoeft niet duur te zijn. Deze uitgave is te overzien en bovendien wordt je pand ook meer waard met deze aanpassingen.


Daarnaast leveren oplossingen
zoals zonnepanelen en isolatie je op de lange termijn ook meer geld op, omdat de energierekening omlaag gaat. De terugverdientijd voor isolatie is volgens de Financial Focus van ABN AMRO zo’n vier tot negen jaar. Daarna maak je er jaarlijks een nettorendement van ongeveer zes procent op.

Ook is een geïsoleerd kantoor comfortabeler. In de zomer houdt isolatiemateriaal de warmte buiten en in de winter wordt de warmte juist binnengehouden, waardoor je minder hoeft  te stoken. Je bent dus beter bezig voor het milieu en je bespaart geld, zonder dat het een enorme investering kost.


Delen

Journalist

Related articles