European Media Partner

Een avondje prikkelend entertainment

Met de feestdagen zo vlak voor de deur is menigeen druk om in de perfecte kerststemming te raken. Zodra de kerstboom staat wordt de kerstversiering van stal gehaald, de cadeaulijst afgewerkt, de diners bereid en wordt er vooral veel gezelligheid gecreëerd.

“De show is wild, gek en prikkelend maar in de basis proberen we iets eerlijks en oprechts neer te zetten in deze rode fluwelen spiegeltent met hemelse setting.”

Maar als je een avondje wilt ontsnappen aan de feestdruk en jezelf vooral wilt laten entertainen met een hoogstaande performance en met eten van hoog culinair niveau kun je in Amsterdam Zuidoost de komende periode de dinnershow van Palazzo bezoeken. Dit keer in een verfrissend nieuw jasje.


Als gastheer van de avond heeft Palazzo cabaretier Reuben Kaye aangetrokken. De excentrieke, luidruchtige, maffe (maar met ongelooflijk veel humor) en energieke drag queen uit Australië. Hij voert het publiek op intelligente, intieme en grappige wijze door de avond.  “Palazzo heeft het aangedurfd om mij als host aan te stellen voor de avonden. Ik kom uit de show wereld, met name de adult en club scene, en mijn materiaal is ook redelijk ‘adult’. Donker, sensueel maar toch heel verfijnd en avant garde. Het is een stuk prikkelender en uitdagender dan de vorige edities van zes jaar geleden.” Het hoogtepunt van de avond is dan toch ook vooral hijzelf, roept Kaye gierend en met veel zelfspot.


“Ik ben zo getalenteerd dat het pijn doet”, lacht Kaye. “De show is wild, gek en prikkelend maar in de basis zijn we een groep mensen van over de hele wereld die zich inspannen en bezweten om iets eerlijks en oprechts neer te zetten in deze rode fluwelen spiegeltent met zijn hemelse setting. En ik doe materiaal wat ik nergens anders vertoond heb, van Jacques Brel en David Bowie.”


Het menu is van de hand van topkok Joris Bijdendijk, die de menukaart voor Palazzo Amsterdam samenstelde. Gasten kunnen zich verheugen op de meest verfijnde creaties (denk aan gebakken langoustinestaart met lijnzaadsalade, currycrème en forel-eitjes). “Verwacht met de feestdagen bij ons een groot cadeau dat je wilt uitpakken. Wij hebben alles wat een perfecte kerstavond nodig heeft. Ten eerste: alcohol, geweldig eten van de knappe blonde Joris Bijdendijk, (wat een fanatisch persoon trouwens hij en zijn familie lijken allemaal op ‘bloody' supermodellen te perfect gewoon). En tot slot, verwacht met name een groot spektakel met vliegende artiesten door de tent.” En als Kaye heel eerlijk is had hij deze show zelf ook voor geen goud willen missen. “Alle gekheid op een stokje mijn favoriete gedeelte is dat ik aangenomen ben en dit geweldige spektakel meemaak. Ik ga elke avond langs de tafels van alle bezoekers en stel mezelf voor. Zelfs de meeste stijve types komen los. Afgelopen zondag hadden we bijvoorbeeld een staande ovatie, soms verwacht je op een zondag een wat ingezakt en ouder publiek en weet je niet hoe een grap aankomt. Maar weet je het was zo een warme en fantastische wisselwerking. Je hoeft bij ons niet stijf in je stoel te zitten, je mag naar voren leunen, meedoen, zelfs schreeuwen. Het was echt fantastisch. Het is zo liefdevol, warm en spannend. Het is de perfecte setting voor tijdens de feestdagen.”

Feit

Per seizoen wordt de spiegeltent verlicht door in totaal 69.837 kaarsen. En in elk theater worden dagelijks meer dan 1.500 glazen, 2.000 borden, 4.000 stuks bestek en 40 kg servetten gebruikt. Als alles achter elkaar wordt gelegd, vormt het bestek een lijn van 64 km, terwijl de totale lengte van de tafelkleden 45 km zou bedragen.

Delen

Journalist

Related articles