European Media Partner

Echt even ontspannen op vakantie

3 vragen aan Evelien Collier, marketing director bij Talisman travel design

Na een jaar van vakantie in eigen land en achtertuin snakken we naar een aantal weken ontspannen in het buitenland. Gelukkig mag er al een heleboel weer, want vakantie is zeer belangrijk voor onze psychische gezondheid. Hoe gaan we dit jaar ongestoord genieten van een rustgevende vakantie?

Op welke manier heeft op vakantie gaan een positieve invloed op onze gezondheid?

“Vakantie is natuurlijk gewoon heel belangrijk om de dagelijkse sleur te doorbreken, je hoofd leeg te maken en echt even samen te zijn. Vakantie is een welverdiend rustpunt, een onderbreking van het werk, het ontdekken van nieuwe dingen of een combinatie hiervan. Ook voor gezinnen is het heel goed om er echt weer even sámen op uit te gaan en tijd met elkaar te spenderen. Vooral na de afgelopen maanden, de Corona tijd om het zo maar even te noemen, zien we dat mensen snakken naar een vakantie en dan het liefst ook buiten Nederland. Zon, zee en een andere omgeving doen wonderen voor de gemoedstoestand!”


Welke mogelijkheden zijn er om veilig op vakantie te gaan?

“We kunnen natuurlijk niet voorspellen welke landen er nog meer op code geel zullen komen te staan, maar er is al een aardig mooi lijstje van gele (en zelfs een paar groene) bestemmingen. Boek op tijd, zodat je kan genieten van de voorpret, want die is ook belangrijk! Het is slim om met specialisten in gesprek te gaan voor het boeken van je vakantie. Zij weten waar je veilig op vakantie kan, welke regels er gelden op jouw reisbestemming en ze nemen je gewoon heel veel werk uit handen. Daarnaast staat een geel reisadvies vanuit onze overheid echt niet altijd garant voor een onbezorgde vakantie; soms gelden er op de bestemmingen ter plaatse zoveel regels dat genieten van een onbezorgde vakantie haast onmogelijk is. Een goede specialist weet dit en kan je hierover adviseren. En zorg er natuurlijk ook voor dat je een reis- en annuleringsverzekering hebt voor het geval dat er iets verandert.”


Hoe vullen we onze vakantie anno 2021 in?

“We hadden echt gedacht dat privé villa’s enorm populair zouden zijn de komende periode, maar dat is niet per se het geval gebleken. Wel kiest men voor kleinschalige, boutique accommodatie in plaats van de grote all-in resorts. Daarnaast zien we ook dat mensen nu graag binnen Europa willen blijven, bestemmingen als Portugal en Griekenland zijn erg in trek. Voor 2022 wordt er gelukkig alweer veel buiten Europa geboekt, een exclusieve safari in Afrika, een luxe verblijf op de Malediven... En mensen willen nog steeds graag op rondreis, dus het is echt niet zo dat iedereen nu alleen maar op één plek blijft zitten door de coronaregels.”


“Als je kijkt naar vitaliteit en gezondheid dan merken we dat men steeds meer ontzorgd wil worden. Ze kiezen voor een specialist die je de zorgen uit handen neemt en je vertelt wat je moet doen en mee moet nemen voor je op vakantie gaat. Veiligheid en privacy staan dit jaar echt wel voorop. Heb je ideeën, leg ze dan nu al vast, want ook voor 2022 wordt er al heel veel geboekt. Als je tot het laatste moment wacht, vis je echt achter het net.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles