European Media Partner

E-bikes bieden volop voordelen

Als je beseft dat een e-bike veel voordelen heeft ten opzichte van een traditionele fiets, dan is het niet zo verwonderlijk dat die eerste categorie steeds populairder wordt. Eén op de drie verkochte fietsen is tegenwoordig een e-bike.

Waar te beginnen? Soms is dat best lastig. Als we het hebben over de voordelen van een e-bike bijvoorbeeld. Een elektrische fiets biedt namelijk nogal wat pluspunten en is bijvoorbeeld een ideaal vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer of om naar school te gaan. Zeker bij wat langere afstanden is een elektrische fiets een prima alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Een actieradius van 35 of 40 km is geen uitzondering, hoewel het daarbij verstandig is om de capaciteit van de accu af te stemmen op de afstand die dagelijks wordt afgelegd.


Een ander belangrijk voordeel van een e-bike is dat dit vervoersmiddel een extra stimulans is om op de fiets te stappen. Uit verschillende studies blijkt dat mensen met een e-bike twee tot drie keer vaker de fiets pakken dan mensen met een fiets zonder trapondersteuning. Een e-bike is dus een extra stimulans om het lijf fit te houden, terwijl het risico van blessures in vergelijking met bijvoorbeeld een potje hardlopen veel kleiner is. Zelfs een forse tegenwind hoeft geen beletsel te zijn. Een steuntje in de rug dankzij de accu zorgt ervoor dat tegenwind en een ritje door een heuvelachtig terrein geen beletsel meer zijn.


Zelfs voor mensen die slecht ter been zijn, kan een elektrische fiets een stimulans zijn om erop uit te trekken. Zonder te veel inspanning kan vrijwel iedereen tot op hoge leeftijd een mooie fietstocht maken en genieten van de omgeving.

Delen

Journalist

Related articles